Hittegolf: let goed op elkaar

zomer n De een vindt het heerlijk, de ander haat het: de tropische warmte in Nederland. Het is belangrijk om voldoende te drinken (liever geen alcohol) en verkoeling te zoeken.

Dat laatste gebeurde dit weekend massaal. De wegen naar de stranden, meertjes en recreatieplassen waren overvol. Aan de Noordzeekust had de reddingsbrigade het druk, want de zee was zeer verraderlijk. Om mensen te waarschuwen voor de stroming, werd de rode vlag gehesen. Honderden mensen die in de problemen kwamen, werden uit zee gered. Voor vier zwemmers kwam de hulp echter te laat.

Ga je deze week nog naar het strand? Let dan heel goed op de aanwijzingen ter plaatse. Ook nu waarschuwt de reddingsbrigade nog gevaarlijke stroming. Ze adviseert om hooguit tot de knieƫn het water in te gaan.

Zorg ook voor verkoeling voor huisdieren. Een lange wandeling met de hond in de middag is geen goed idee. De temperatuur van asfalt, zand of stoeptegels is dan zo hoog dat de voetzooltjes kunnen verbranden.


Volgende week geen LisserNieuws

vakantie n LisserNieuws zit momenteel in de vakantiefrequentie. Dit betekent dat er volgende week (week 34) geen krant verschijnt.

Vanaf week 35 komen we weer iedere dinsdag uit. Natuurlijk kun je tips, foto's en kopij gewoon blijven sturen naar redactie@lissernieuws.nl. Hou er wel rekening mee dat de eerstvolgende krant pas op dinsdag 25 augustus op de mat ligt. Uiteraard blijft www.lissernieuws.nl wel in de lucht voor het laatste nieuws. Je kunt ook op de Facebook-pagina van LisserNieuws kijken. De redactie wenst iedereen een fijne vakantie!