Afbeelding
Foto:

Aandeel gescheiden inwoners neemt toe

regio n In Zuid-Holland is het aantal gescheiden inwoners dit jaar toegenomen tot 8,2 procent (was 7,6 procent in 2010). Rotterdam spant de kroon: met een percentage van 9,7 procent heeft de gemeente het hoogste percentage gescheiden inwoners.

Dit en meer blijkt uit een analyse van Independer op basis van data van het Centraal Bureau voor de Statistiek. In het kader van de Dag van de Scheiding brachten zij scheidingscijfers in kaart en vergeleek deze met met tien jaar geleden.

Opvallend genoeg nam het aantal gescheiden inwoners de afgelopen tien jaar in bijna alle Zuid-Hollandse gemeenten toe. De grootste stijging is te zien in Kaag en Braassem (+1,8). Binnen Zuid-Holland wonen - relatief gezien - de meeste gescheiden mensen in Rotterdam. In de gemeente is namelijk 9,7% van de inwoners gescheiden. In Lisse en Hillegom ligt het percentage respectievelijk op + 1,5 en 1,6 procent.


Maatvast en actief fietsen

Beinsdorp n De Stichting Dorpsraad Beinsdorp, Stichting Maatvast en Stichting Actief Beinsdorp organiseren samen een mooie fietstocht over verschillende afstanden.

Normaal gesproken was er ter afsluiting een gelegenheid om gezellig met elkaar nog aan te schuiven voor de bbq maar door de strenge coronamaatregelen kan dit helaas niet doorgaan.

Daarom doet de organisatie het dit jaar even anders: ze zorgt voor een lunchpakket in een koeltas voor onderweg. Er is een route van 28 km toegevoegd. Dus een tocht van ruim 20, 28 en 40 km. Start voor de 40 km is tussen 11.00 en 11.30 uur en start van de 20 en 28 km is tussen 12.00 uur en 13.30 uur.


Startpunt is bij Dorpshuis Het Eiland. Dankzij een bijdrage vanuit het Oranjefonds en Stichting Actief Beinsdorp is deelname aan de fietstocht en het verzorgde lunchpakket geheel gratis.

Aanmelden kan tot uiterlijk 20 september via de mail: eiland@maatvast.nl of bel 0252-515142