Afbeelding
Foto:

Suus Altorf Nederlands Kampioen 400 m horden

Hillegom n In Amersfoort is de 16- jarige Suus Altorf uit Hillegom zaterdag 12 september Nederlands kampioen geworden bij de junioren atletiekkampioenschappen op het onderdeel 400 meter horden voor vrouwen onder 18 jaar.

De Spartaanatlete werd niet alleen kampioen maar verbeterde ook haar persoonlijke record (en clubrecord voor deze leeftijd) tot 1.01.98. Ze bewees daarmee dat ze haar goede vorm van twee weken geleden heeft kunnen vasthouden toen ze al een 6e plaats behaalde op de 400m horden bij de senioren. Suus maakt deel uit van een goede lichting van Spartaan-atletes die trainen bij Anthony Ott want ook haar maatje Jasmijn Bloemheuvel haalde met een derde plaats eveneens een medaille op de 400 meter horden. Dit succes komt boven op de topprestatie van mede Spartaanatlete Andrea Bouma die op de 400m vlak bij de senioren dames twee weken geleden in Utrecht goud wist te winnen. Op zondag 13 september stond voor Suus ook nog eens de 400m vlak op de agenda, met eerst een serie die ze vrij eenvoudig won. In de finale bevestigde ze haar vorm door in 58 seconden en 19 honderdste opnieuw een medaille te veroveren, ditmaal een zilveren. Met twee plakken in één weekend was het succes compleet.

Suus is nog maar enkele jaren geleden overgestapt van het (top)turnen, waar ze ook al NK medailles had behaald, naar de atletiekbaan.

Het doel van de jonge atlete is om zich volgend jaar te kwalificeren voor de het EK junioren in Italië.


Welke buur verdient een bijzonder Buurbloemetje?

Lisse/Hillegom n Als corona iets duidelijk heeft gemaakt, dan is het wel dat het ontzettend waardevol is als er mensen in de buurt wonen met wie er fijn contact is en op wie een beroep gedaan kan worden.

Het gezegde luidt niet voor niets ‘beter een goede buur, dan een verre vriend’. Goede buren maken dat je je thuis voelt in een straat, buurt en wijk. Op 26 september is het Burendag en rond die datum gaat team Buurtwerk van WelzijnsKompas op pad om inwoners van Hillegom en Lisse een Buurbloemetje aan te bieden. Welke buur verdient een bloemetje?


Team Buurtwerk hoort graag wie zij mogen verblijden. Aanmelden kan tot 24 september via info@welzijnskompas onder vermelding van de naam van de buur, de reden en de eigen contactgegevens. Bellen mag ook: 0252 – 757100.

Team Buurtwerk gaat langs bij de eerste tien aanmeldingen. Elk jaar wordt de landelijke Burendag gevierd op de laatste zaterdag van september. Op Burendag kunnen buren samenkomen en nieuwe mensen ontmoeten.

Dit jaar wordt Burendag uiteraard gehouden met inachtneming van de coronamaatregelen.