Mantelzorgers in het zonnetje

lisse/hillegom n Mantelzorgers die aan de voorwaarden voldoen kunnen het mantelzorgcompliment nog aanvragen tot uiterlijk 1 november bij WelzijnsKompas Hillegom-Lisse, www.welzijnskompas.nl. Op de site staat het formulier.

Het is ook mogelijk een papieren versie van het aanvraagformulier in te vullen. Deze liggen op het gemeentehuis van Hillegom of Lisse, op beide locaties van WelzijnsKompas, Medisch Centrum Lisse en dienstencentrum Elsbroek Hillegom.

Het mantelzorgcompliment is een blijk van waardering van de gemeentes Hillegom en Lisse. Zij vinden het belangrijk dat mantelzorgers goed ondersteund worden en de waardering krijgen die ze verdienen.

Voor vragen en of hulp met het invullen van het mantelzorgcompliment mail naar: info@welzijnskompas.nl of bel: 0252-75 71 00.


Feestweek zonder kermis en jaarmarkt

Lisse n De feestweek is dit jaar van 17 tot 24 september in aangepaste vorm.

Het digitale programmaboekje verandert echter nog dagelijks. Geen kermis en geen jaarmarkt dit jaar, maar mét draverij op 24 september op Duindigt.

Er is een aantal nieuwe evenementen zoals The Voice Senior in De Gewoonste Zaak en de Lego Challenge Lisse. Ook zijn er bij FC Lisse een paar nieuwe evenementen zoals het voetvolleybal toernooi en Penalty schieten. De autopuzzelrit vanuit ‘t Poelhuys en de Ik Hou Van Lisse Quiz vinden plaats vanaf het FC Lisse sfeerterras.

Ook het Tonknuppelen en de Salsa workshop komen vanaf een andere locatie.
Inschrijving voor alle evenementen moet vooraf geregeld zijn en alles is ingericht volgens de geldende coronamaatregelen. Natuurlijk zijn alle Lissers ook welkom op Duindigt, 24 september.


Intocht Sint gaat aangepast door

Hillegom n De sinterklaasintocht Hillegom gaat vooralsnog door. In verband met de RIVM maatregelen zal het er wel anders uitzien. Helaas is het dit jaar niet mogelijk om Sinterklaas in de haven en Hoftuin welkom te heten: Sinterklaas en zijn pieten rijden 14 november door het dorp.

‘s Ochtends gaat Sinterklaas op zijn paard door het centrum, gevolgd door zijn pieten en een mooie bus. In de middag stapt Sinterklaas in de dubbeldekker en rijdt rond door heel Hillegom en is in bijna elke wijk te zien.
Sinterklaas neemt dit jaar een gemêleerd gezelschap aan pieten mee: oude vertrouwde maar ook veel nieuwe pieten.
Aan de ouders wordt gevraagd om straks op gepaste afstand te blijven en de 1,5 meter te handhaven.

De kinderen mogen natuurlijk wel dichter bij de kindervrienden komen.