Start klaverjasseizoen

Lisse n Nadat er abrupt een eind kwam aan het klaverjasseizoen starten op de donderdag deze maand weer kaartavonden in de Meerkoet.

Als aftrap van het nieuwe seizoen en de viering van 50 jaar de Meerkoet willen is er donderdag 24 september een koppelklaverjastoernooi. Deelnemers maken kans op waardebonnen die naar keuze inwisselbaar zijn voor vlees of vis bij Baaij Fresh in Lisse. Er wordt gekaart op z'n Rotterdam. Aanmelden vooraf is in verband met de coronaregels noodzakelijk. Dit kan via de mail: meerkoet@maatvast.nl of bel naar de Meerkoet 0252-413457. Deelname is 5,00 euro per persoon inclusief een kopje koffie of thee. Aanvang 20.00 uur (zaal open 19.30 uur).


Vanaf donderdag 1 oktober start de klaverjascompetitie. Deelname is dan 3,50 euro per avond inclusief een hapje tussendoor. Ook hier geldt: vooraf aanmelden noodzakelijk.


Koken voor de buurt

beinsdorp n Stichting Actief Beinsdorp start weer met een gezamenlijk maaltijd in Het Eiland.

Het bestuur heeft dinsdag 29 september een 'Koken voor de buurt' op de planning. Om 17.00 uur kunnen liefhebbers aanschuiven. Omdat het de eerste keer is na een lange tijd, biedt Stichting Actief Beinsdorp deze maaltijd gratis aan. Alleen de drankjes zijn voor eigen rekening.


De tafels zijn zo opgesteld, dat voldoende ruimte tussen zit, maar er toch gezellig met elkaar gegeten kan worden. Aanmelden kan tot uiterlijk 20 september via de mail eiland@maatvast.nl of bel naar Het Eiland 0252-515142.


High Tea bingo Villa Flora

HILLEGOM n Bij villa Flora is zondag 11 oktober een High Tea Bingo.

De bingo is van 14.00 tot 17.00 uur. Er zijn vier rondes bingo, waarmee mooie prijzen zijn te winnen. Ook de high tea bestaat uit vier rondes met onder andere scones, quiche, sandwiches en een amuse.


Er zijn nog enkele plekjes vrij. De activiteit is geheel ingericht volgens de regels van het RIVM.

Voor informatie en reserveren, mail: info@ac-media.nl.


Summerland in Filmhuis

Lisse n In het filmhuis Lisse draait dinsdag 13 oktober de Britse speelfilm Summerland.

Dit romantische oorlogsdrama gaat over passie en vriendschap en een onvergetelijke zomer. Het verhaal gaat over een jonge vrouw die teruggaat naar haar verleden. Om zich te kunnen concentreren op haar werk als schrijfster in het midden van WOII, sluit de jonge ambitieuze en fel onafhankelijke folklore onderzoekster Alice (Gemma Arterton) zich op in haar werkkamer op de kliffen van Dover. Floralis-Huis van Cultuur is op het Floralisplein 69 (bushalte Hyacinthenstraat).

De film begint om 20.00 uur en de zaal is open vanaf 19.45 uur.


Kaartjes zijn uitsluitend vooraf te koop via de website van Floralis en kosten 7,50 euro per stuk (inclusief reserveringskosten).

Meer info: www.filmhuis-lisse.nl.