Afbeelding
Foto:

Dorpshuis Meerkoet ziet Abraham

Lisserbroek n Dit jaar bestaat dorpshuis de Meerkoet 50 jaar. Jarenlang heeft het bestuur van Stichting Dorpsbelangen Lisserbroek zich met veel enthousiasme ingezet voor het dorpshuis. Een aantal jaar besloot het bestuur om het dorpshuis over te dragen aan Stichting Maatvast.


Vorig jaar werd met een klein werkgroepje gestart waarin diverse vrijwilligers uit het dorp en gebruikers van de Meerkoet hun ideeën konden aandragen.

Al deze ideeën zijn omgezet in een totaalplan en al snel bleek dat er extra financiële middelen nodig waren. In samenwerking met voorzitter Nicole Middelbosch namens Lisserbroek Samen Meer en de afdeling fondsenwerving van Stichting Maatvast werden verschillende fondsen aangeschreven wat resulteerde in mooie bedragen waarmee ons totaalplan gerealiseerd is.

Het bestuur wil het eindresultaat graag delen met haar inwoners en laten kennismaken met alles wat dorpshuis de Meerkoet te bieden heeft tijdens een open dag op 27 september. Ook de deuren van het jongerencentrum de Nooduitgang, de praktijken van het Medisch Centrum, de kinderopvang van SKH en de Huiskamer van Lisserbroek Samen Meer staan deze dag open.


Anderhalve meter en tijdsblokken

De open dag is bedoeld voor jong en oud, dus kom gezellig even binnen lopen op het door en gekozen tijdsblok. (11.30 tot 13.00 uur of 13.30 tot 15.00 uur). Dit in verband met spreiding van drukte en de 1.5 m maatregelen.

Aanmelden via de mail: Meerkoet@maatvast.nl of bel de beheerder Sandy 06-10636700.


PCOB pakt de draad weer op

Lisse n PCOB afdeling Lisse houdt donderdag 17 september haar eerste ledenbijeenkomst in het nieuwe seizoen. Natuurlijk met inachtneming van alle coronamaatregelen.

Evert de Graaf houdt een presentatie over het leven van koningin Wilhelmina. Vooral voor de liefhebbers van ons koningshuis belooft het een interessante middag te worden.

De bijeenkomst is dit keer in De Proeverij aan de Bondstraat; toegang en koffie gratis! Aanvang 15.00 uur en de zaal is open vanaf 14.30 uur.


Vrienden lanceren wandel app: VoetstAPPen

Hillegom n Stichting Vrienden van Oud Hillegom lanceerde zaterdag de wandel-app VoetstAPPen. Hierop is gestart met een historische route Hillegom:

Bollendorp die in 17 routepunten de wandelaar van het NS station Hillegom tot aan 't Hof voert. Ook is een Kunstroute geplaatst, waarop alle 30 huidige kunstwerken in de openbare ruimte van Hillegom zijn beschreven. De teksten op de app zijn te belezen en te beluisteren.


Openbare kunst voor iedereen digitaal beschikbaar

Tijdens de lancering - vanwege het coronaprotocol in kleine kring - sprak scheidend wethouder Fred van Trigt uit blij te zijn dat de lancering van de wandel-app nog in zijn ambtstermijn valt. "Met de app VoetstAPPen wordt Hillegom digitaal ontsloten en is de geschiedenis en de collectie openbare kunst voor iedereen digitaal beschikbaar.

Daar is de gemeente erg blij mee en wij waarderen het vele werk dat gestoken is in het ontwikkelen en vullen van deze app."


Vrienden-voorzitter Hans Lommerse en VoetstAPPen-projectleider Jacolien van der Valk reikten vervolgens aan wethouders Fred van Trigt en Karin Hoekstra de eerste goodiebags uit voor deze lancering.

De uitreiking-op-afstand met de paraplu's werd met gelach begroet en zo konden alle 24 aanwezigen voor het eerst op stap met de app op de mobiel.

De wandel-app VoetstAPPen is gratis te downloaden via de AppStore en via GooglePlay.

Meer informatie: www.vriendenvanoudhillegom.nl.


Op de foto vlnr: Hans Lommerse, Jacolien van der Valk, Fred van Trigt en Karin Hoekstra. Foto: Peter van Doorne.