Bodycams boa's

veiligheid n Burgemeester Lies Spruit gaat binnenkort met andere burgemeesters het gesprek aan over het eventueel dragen van bodycams door Buitengewoon Opsporingsambtenaren (boa’s).

De burgemeester wil ook met de boa’s zelf overleggen, omdat zij niet allemaal positief zouden staan tegenover het dragen van een bodycam. Afgelopen juni voerden boa’s in de grote steden nog actie tegen de agressie waar zij in hun werk mee te maken krijgen. De bodycams, kleine camera’s die geluid en beeld registreren, zouden hun werk mogelijk veiliger maken.


Bekeuring bij Fio

controle n Tijdens een verkeerscontrole op het kruispunt Oranjelaan/Sportlaan/Nassaupark bij het Fioretti College zijn vorige week een groot aantal bekeuringen uitgeschreven.

Na signalen uit de wijk dat het chaotisch zou zijn tijdens de spits, besloot de politie tot een controle. Vlak voor de eerste bel bij het Fioretti College (08.25 uur) kwam de grootste verkeersdrukte op gang. Ook gingen snor- en bromfietsen op de rollerbank. Bekeuringen waren er voor snelheid, rijden zonder rijbewijs en mobiel telefoneren tijdens het fietsen.


Glasvezel in 2022

netwerk n Bij voldoende deelname (50%), zullen de buitengebieden van Lisse uiterlijk in de zomer van 2022 aangesloten zijn op een glasvezelnetwerk.

De aanleg van het netwerk gebeurt door GlasDraad en is een gezamenlijk project met de andere Bollenstreek-gemeenten Hillegom, Teylingen, Noordwijk en Katwijk. Het project beperkt zich tot buitengebieden, voor de aanleg van glasvezel in de dorpskern is nog geen marktpartij bereid gevonden.