Heren 1 team wint met 6-1 en Dames 1 verliest met 1-6

hockey n Heren 1 Hisalis overklast Zwaluwen met 6-1 afgelopen zondag. Maar de Dames 1 deed het minder goed: zij verloor met dezelfde cijfers uit tegen FIT.

Op het prachtige nieuwe waterveld ontving Heren 1 van Hisalis de Zwaluwen uit Utrecht. Met François Hof als invaller uit de Jongens A1 dacht het team rustig van start te kunnen gaan. Helaas voor Hisalis dachten de Zwaluwen meer aan een vliegende start en na een snelle uitbraak over rechts wist hun spits al in de tweede minuut de 0-1 binnen te pushen. Maar Hisalis herpakte zich snel en in de tiende minuut bereikte Hidde Kuiper de mee opgekomen Deniz de Jong die de gelijkmaker intikte. Het werd een heerlijke wedstrijd voor Hisalis en het enthousiaste publiek. Meer dan vakkundig geleid door internationaal bondscheidsrechter Rob ten Cate, die bij navragen het leuk vond om ook wedstrijden bij kleinere clubs te fluiten om zo jonge opkomende spelers te zien.

Het eerste damesteam speelde de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Hisalis kreeg echter geen grip op de wedstrijd en kwam niet in het eigen spel. Als schrale troost scoorde Jolien van Schieveen nog een doelpunt in de slotfase.