Afbeelding
Foto: pr

JoJo Rabbit bij Filmhuis Lisse

cinema n Bij het Filmhuis Lisse draait dinsdag 29 september om 20.00 uur de Duits/Amerikaanse speelfilm 'JoJo Rabbit'. Duitsland 1945: Een jongetje, gehersenspoeld door propaganda en met Der Führer als denkbeeldige vriend, komt erachter dat de wereld verre van zwart-wit is. Deze satire won de publieksprijs op het TIFF en kreeg zes Oscarnominaties. Vertoningsadres: Floralis, Floralisplein 69. De zaal opent om 19.45 uur. Kaartjes (à 7 euro) zijn uitsluitend vooraf te koop via floralislisse.nl. Dit is exclusief 0,50 euro reserveringskosten; ook wanneer men meer dan één kaartje koopt. De kassa van het FHL is op de vertoningsavonden tot nader order gesloten.


Steun clubs met Grote Clubactie

Lisse n Acht verenigingen gaan vanaf 19 september loten voor hun club verkopen. Via de Nationale Grote Clubactie willen zij extra inkomsten voor hun club ophalen. Dit is hard nodig. Ook in het verenigingsleven heeft de coronacrisis diepe sporen nagelaten. De normaal druk bezochte evenementen zijn afgelast en de kantines waren lange tijd gesloten. Veel verenigingen hebben hierdoor te maken met een begrotingstekort. Uit Lisse doen mee: VC Liusna, Badmintonvereniging Lisse, R.K. Oudervereniging St. Willibrord, Algemene Gymnastiek Vereniging Fit, Basketbalvereniging Lisse, Da Capo Lisse, Speeltuinvereniging Kindervreugd, Schaakclub De Zwarte Pion. Van elk verkocht lot van € 3,- gaat 80%, dit is € 2,40 direct naar de clubkas. Met het overige bedrag organiseert de Grote Clubactie de loterij.


Workshop in ‘t KrantCafé

Lisse n Maandelijks is er onder leiding van Patricia de Jong een creatieve workshop in het KrantCafé Lisse in 't Poelhuys. Op vrijdag 2 oktober kun je een zelfgemaakte tekening inkleuren met ecolineverf. Je begint met het maken van een potloodtekening. Vervolgens overtrek je de lijnen met een watervaste stift. Tot slot kleur je het geheel in met ecolineverf. Met deze gebruiksklare waterverf ontstaat een zeer kleurrijk geheel. De workshop is van 10.00 tot 12.00 uur. Deelname kost € 5,- inclusief materialen. Om organisatorische redenen moet je je vooraf aanmelden bij mevr. Lida Zoet, telefoon 410331 of e-mail lidazoet@hotmail.nl. Zie ook www.prutsenpracht.nl.