Dames 1 wist er net geen gelijkspel uit te slepen. | Foto: Auke Hoekstra
Dames 1 wist er net geen gelijkspel uit te slepen. | Foto: Auke Hoekstra Foto: Auke Hoekstra

Heren 1 Hisalis stuit op topkeeper Nieuwegein, Dames 1 verliest nipt

HOCKEY n Zowel Heren 1 als Dames 1 van hockeyvereniging Hisalis speelden zondag 20 september thuis op het nieuwe waterveld.

Heren 1 trapte af. Het eerste kwart hielden beide teams elkaar goed in evenwicht, een backhandslag op het doel van Nieuwegein van Deniz de Jong ging maar net over. Het tweede kwart kreeg Nieuwegein langzaam meer grip op de wedstrijd. De Hisalis-spelers wisten elkaar niet altijd goed te vinden en er werd daardoor regelmatig onnodig balverlies geleden. Hisalis kreeg wel zijn strafcorners mee, maar ze wilden er niet in, mede door telkens goed ingrijpen van de keeper. Aan Hisalis-zijde verrichtte keeper Yorik Dijkhuis ook goed werk met enkele snelle reddingen.

Na rust drukte Nieuwegein door en kwam de ploeg uiteindelijk op 0-3 voorsprong, de laatste door een strafbal. De bezoekers kregen enkele gele kaarten voor fysiek spel omdat zij te fanatiek op de bal en de spelers zaten. Jochem van Schieveen redde de eer van Hisalis door zijn fraaie treffer in het laatste kwart. De keeper van Nieuwegein verkeerde in grote vorm en stopte door zijn attente optreden vrijwel elke aanval op zijn doel. Heren 1 zal er in de return alles aan doen om een beter resultaat te behalen tegen deze lastige tegenstander. | Caroline van den Bosch

Dames 1

Dames 1 Hisalis verliest maar net van Noordwijk: 1-2. De openingstreffer op het nieuwe ‘Wereld Wijnen veld’ kwam van Hisalis: aan het eind van het eerste kwart maakte Jolien van Schieveen de enige treffer voor de thuisploeg. Vlak voor de rust was de score 1-1 op het scorebord, door een mooie tip-in uit een strafcorner door Noordwijk. Het laatste kwart verliep rommelig en het zat Hisalis niet mee. Na een vervelende blessure voor Michelle Wijnhout kwam Noordwijk met de beslissende goal. De thuisploeg probeerde er nog een gelijkspel uit te slepen, maar het mocht helaas niet baten. | Kim de Munk