Het Hillegomse college wil weten hoe verenigingen omgaan met coronaregels. | Foto: Sven van der Vlugt
Het Hillegomse college wil weten hoe verenigingen omgaan met coronaregels. | Foto: Sven van der Vlugt Foto: Sven van der Vlugt

College gaat organisaties bellen

Hillegom n Het college van Hillegom houdt de komende week een belactie onder organisaties, verenigingen en ondernemers over deze coronatijd. De burgemeester en wethouders willen horen wat er goed gaat, wat men heeft bedacht om de regels te hanteren en hoe ze hun achterban bereiken. Waar lopen ze tegenaan? En wat kunnen we van elkaar leren?

Scholen, kerken, clubs en winkels hebben hun best gedaan de dagelijkse praktijk coronaproof te maken. Burgemeester en wethouders van Hillegom willen graag horen hoe dat is gelukt. De werkwijzen en ideeën die ze verzamelen tijdens hun belronde gaan ze delen, zodat anderen ervan kunnen leren.

Burgemeester Arie van Erk: "Ook in Hillegom lopen de besmettingen op. We moeten echt een tandje bijzetten om te zorgen dat we verspreiding van het virus zoveel mogelijk indammen. We gaan u niet vertellen wat u allemaal moet, dat weet u nu wel. Maar we willen dit als Hillegom samen oppakken. We horen goede, slimme manieren om de maatregels na te leven. Daarvan willen we er nog meer horen. En die delen met elkaar. Zo krijgen we een olievlek van inspiratie en pakken we samen corona aan. Ik roep u echt op, doe mee!"


Coronaregels

Corona is weer volop onderwerp van gesprek. Wat kunnen we zelf doen om het virus in te dammen? We kunnen leren van elkaar, daarom wil het college in gesprek om zo met elkaar door deze periode heen te komen. Heeft u een goede manier om met de coronaregels om te gaan? Laat het de gemeente dan ook weten. U kunt mailen naar gemeente@hillegom.nl.


Groep 5 van De Fontein leert tapdansen

HILLEGOM n Balletschool Martha de Rijk werkt graag samen met basisscholen om sport en cultuur onder de aandacht te brengen bij de jeugd.

Op vrijdag 25 september gaf Chris van Lierop een workshop tapdans aan groep 5 van de Fontein. De leerlingen hebben kennisgemaakt met de basistechnieken van deze dansstijl, kregen uitleg over tapdans en een tapdemonstratie.
“Dat tappen is eigenlijk wel cool, het lijkt wel drummen met je voeten,” aldus een enthousiaste leerling. Sommigen gaven aan dat ze wel op les zouden willen, want ze vonden die echte tapschoenen wel heel interessant. Chris gaf aan dat er nog genoeg plek is in zijn beginnersles voor kinderen op de vrijdagmiddag. “Dit is waarom ik al 15 jaar tapdansles geef aan jonge kinderen: de glimmende ogen bij de hun eerste tapdanspasjes en wanneer ze de lessen volgen, hun plezier, enthousiasme en doorzettingsvermogen.” Mail voor info naar info@balletschoolmarthaderijk.nl.