Aan de Tafel van WelzijnsKompas

vrijwilligers n Elke maandag is de Tafel van WelzijnsKompas van 15.30 tot 17.00 uur in de bibliotheek aan de Koninginneweg 79A. Iedereen is welkom met een vraag over bijvoorbeeld mantelzorg, vrijwilligerswerk, zelfstandig wonen of sociale contacten.

Maandag 5 oktober is Jarieke Heemskerk, algemeen coördinator van Stichting Present Bollenstreek, aanwezig. Zij komt iets vertellen over het werk wat zij doen in de regio. De stichting is bezig een beweging op gang te brengen waarbij steeds meer mensen het als vanzelfsprekend vinden om naar elkaar om te zien. Een brug slaan tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Hiervoor is men op zoek naar vrijwilligers. Stichting Present houdt zich bezig met projecten zonder langlopende verplichtingen. Er wordt uitgegaan van de wensen en mogelijkheden van de vrijwilliger. Flexibel vrijwilligerswerk ten top! Geïnteresseerden kunnen aanschuiven, dit is kosteloos en vrijblijvend. Neem voor meer informatie contact op met Ingrid van der Ploeg van WelzijnsKompas Hillegom-Lisse (0252) 757 100, bereikbaar van 09.00 – 12.30 uur.


Meer stroom uit zonnepanelen

MILIEU n Steeds meer woningeigenaren leggen zonnepanelen op het dak en deze wekken bij elkaar steeds meer stroom op.

Het totale vermogen van de zonnepanelen op woningen in Lisse was vorig jaar 4.477 kW. Een groei van 45% ten opzichte van 2018. Dit komt overeen met het energieverbruik van circa 1200 huishoudens. Vorig jaar waren er 1.934 woningen met zonnepanelen in Lisse, dat is 19% van de woningen in Lisse zonnepanelen, blijkt uit onderzoek van www.zonnepanelenrevolutie.nl.