Solution heropend als activiteitencentrum Nexus

HILLEGOM n Fred van Trigt heropende zaterdagochtend voormalig jongerencentrum Solution en onthulde de nieuwe naam: Activiteitencentrum Nexus.

Door Annemiek Cornelissen

De wethouder zei dat de officiële opening in een bijzondere setting plaatsvond. “Uiteraard hadden we liever een mudjevolle zaal gehad, maar het is niet anders. Iedereen die nauw betrokken is geweest bij de verbouwing is erbij.” Van Trigt keek terug naar februari 2019, toen de upgrade van het nieuwe Solution, zoals hij het centrum nog even noemde, ter sprake kwam in de gemeenteraad. “Het was de bedoeling van het jongerencentrum een multicultureel gebouw te maken, waar verschillende doelgroepen gebruik van kunnen maken en waarin diverse activiteiten kunnen plaatsvinden. Dat past bij het Hillegoms beleid. Er is veel geld gestopt in het gebouw en dan moet er optimaal gebruik van worden gemaakt.”

Fonds 1818 en het Oranjefonds hebben allebei 17.000 euro bijgedragen aan de renovatie. Van Trigt loofde de jongeren voor hun keiharde werk. “Petje af, wat is het mooi geworden. Dit mag wel eens gezegd worden, want vaak komen jongeren negatief in beeld.” Volgens de wethouder is Welzijnskwartier een prima beheerder. "Zij beheren ook andere gebouwen in diverse gemeenten. Zo willen we ervoor zorgen dat het een sterke exploitatie wordt. Diverse organisaties hebben zich al aangemeld om van het gebouw gebruik te maken, zoals de Bridgeclub Hillegom en de Fietsersbond en er wordt nog onderhandeld met andere partijen.” Van Trigt zei erg blij te zijn met het gave activiteitencentrum en er trots op te zijn dat hij aan het eind van zijn wethouderschap deze opening mocht doen.