Afbeelding

Dames 1 en Heren 1 Hisalis verliezen nipt

Hockeyploegen reizen af naar Baarn en Vught voor uitwedstrijd

hockey n Het was een spannende zondag 27 september voor het eerste heren- en het eerste damesteam van Hisalis. Beide ploegen speelden een uitwedstrijd; Dames 1 in Baarn en Heren 1 reisde af naar Vught.

Het eerste kwart van de dames ging niet goed, het team begon niet scherp. Dat werd afgestraft met 3 tegendoelpunten.

Hisalis herpakte zich

Hisalis herpakte zich aan het eind van het eerste kwart. Jolien van Schieveen scoorde twee maal vanuit de strafcorner een mooi doelpunt. Tijdens de andere kwarten was Hisalis duidelijk de betere partij. De press stond goed, de focus was er en de ploeg kreeg een aantal mooie kansen, maar het werd niet uitbetaald in doelpunten. Hisalis wist zichzelf niet te belonen en stapte met een 3-2 verlies het veld af. | Verslag: Puck Schoonderbeek

Ongeslagen koploper

Heren 1 Hisalis maakte zich op voor een titanenstrijd tegen de ongeslagen koploper MOP uit Vught. Het was een hele rit naar de Noord-Brabantse plaats. Aanvankelijk waren de bezoekers wat onder de indruk van het sterke spel van MOP en werden zij wat in de verdediging gedrukt. Dit leidde tot een doelpunt van MOP aan het einde van het eerste kwart: 1-0. In het tweede kwart kreeg Hisalis meer en meer zelfvertrouwen en creƫerden de spelers ook gevaarlijke acties voor het doel van de tegenstander. Boudewijn Broersen passte de bal over rechts naar Deniz de Jong, die speelde Hidde Kuiper aan, maar diens schot werd gestuit door de keeper. In de rebound wist Maarten de Wit echter de 1-1 te scoren.

Met opgeheven hoofd

Na rust bleven de ploegen in evenwicht en het werd een zeer spannende strijd met kansen voor beide kanten. In de slotfase voerde MOP de druk op; dit resulteerde in een strafcorner 4 minuten voor tijd, waar dan toch nog de 2-1 door viel. Het team van Hisalis kon echter met opgeheven hoofd huiswaarts keren, want door hard werken als team hadden zij bijna nog een gelijkspel bereikt tegen het sterke MOP. Sterke tegenstanders brengen keer op keer het beste bij de mannen van trainercoach Tabe Roggeveen naar boven. | Verslag: Caroline van den Bosch