Soosmiddag in Het Eiland

BEINSDORP n Na een plotseling einde aan de wekelijkse soosmiddag door corona, stellen wij inmiddels de deuren van Het Eiland elke dinsdagmiddag weer open.

Kom kaarten, biljarten en of ga lekker creatief aan de slag onder het genot van koffie of thee en een gezellig praatje. Is het helemaal op de vertrouwde manier? Nee, dat niet. Zo zijn de kaarttafels groter, moet er bij het biljart voldoende afstand gehouden worden en mogen er niet meer dan twee biljarters tegelijk rond het biljart. Ook staan de tafels in de creatieve hoek ruimer opgesteld. Het gebouw is voorzien van looproutes en er is voldoende desinfectiemateriaal aanwezig. Wilt u wekelijks aanschuiven bij de soosmiddag of een keertje komen kijken of het wat voor u is, dan moet u zich wel even aanmelden via de mail (eiland@maatvast.nl) of telefonisch bij 0252-515142. U ontvangt dan een protocol met richtlijnen en maatregelen om ieders veiligheid en gezondheid te kunnen beschermen. Bent u in goede gezondheid, dan bent u ook namens het seniorenbestuur van harte welkom op dinsdagmiddag van 13.00 tot circa 16.00 uur in Het Eiland.


Theater voor peuters

LISSE n Jeugdtheaterschool Flores organiseert elke tweede zondag van de maand theater voor peuters van 2 tot en met 3 jaar.

De eerste les van het nieuwe seizoen is zondag 11 oktober en start om 10.00 uur in Floralis, Floralisplein 69. De kinderen gaan elk met een ouder of grootouder drie kwartier lang op ontdekkingsreis. Samen ga je veel bewegen, zingen, dansen en spelen op muziek. Van te voren aanmelden voor Peutertheater is niet nodig, een kwartier voor aanvang melden in de foyer van Floralis is voldoende. De losse lessen zijn elke 2e zondag van de maand van 10.00 - 10.45 uur. Prijs per les is 5 euro.


Kerkdiensten in de Pauluskerk

Lisse n De kerkdiensten van de Protestantse Gemeente Lisse in wording vinden in oktober allemaal plaats in de Pauluskerk, Ruishornlaan 33.

Bij elke dienst (steeds zondag om 10.00 uur) mogen maximaal 100 deelnemers aanwezig zijn volgens een strikt protocol dat uitgewerkt is op de website pknlisse.nl. Alleen mensen die zich vooraf aangemeld hebben en uitgenodigd zijn, zijn welkom. De diensten worden met beeld en geluid uitgezonden op kerkomroep.nl. Ook mag er gezongen worden, maar dit kan veranderen als de coronamaatregelen aangescherpt worden. Op 4 oktober is ds. A. Moolenaar voorganger; op 11 oktober is er een jeugddienst met Jan-Marcel Vellinga uit Amersfoort, en om 19.00 uur is er een dienst met ds. M.J. Wattel uit Hoofddorp. Ds. C. Haasnoot uit Lisse gaat op 18 oktober voor en op 25 oktober is dat ds. J.P. Kraaijeveld.