Op de eerste plaats eindigde Eliot Charisma. Dit paard was de hele middag al de sterkste van het veld en gaf in de finale Bronco Boko het nakijken. | Foto's: pr
Op de eerste plaats eindigde Eliot Charisma. Dit paard was de hele middag al de sterkste van het veld en gaf in de finale Bronco Boko het nakijken. | Foto's: pr Foto: pr

Rustige feestweek weer voorbij

LISSE n Het was een gedenkwaardige feestweek dit jaar. Eentje waarvan de harddraverijvereniging en de inwoners van Lisse hopen dat het eenmalig was, want door corona was men beperkt in de activiteiten. Zo was er onder meer geen kermis en geen jaarmarkt. De klap op de vuurpijl, de kortebaandraverij, kon op een andere locatie gelukkig wel doorgaan.

Daarvoor week de organisatie uit naar Renbaan Duindigt in Wassenaar, waar donderdag 24 september een mooi spektakel te zien was. Leden van de HDV hadden er gratis toegang.

Op de eerste plaats eindigde Eliot Charisma. Dit paard was de hele middag al de sterkste van het veld en gaf in de finale Bronco Boko het nakijken. Derde en vierde werden Chaman Rapida en Lordspirit.
En ook al was het niet zo druk als op de Heereweg, de totalisatoromzet bereikte toch nog een mooi bedrag van € 33.949,00, meldt de HDV.

Al verliep de feestweek veel rustiger dan andere jaren, de inzet van de vrijwilligers was er niet minder om. Allen hadden de ambitie het alsnog feestelijk te maken. Het mooie weer werkte hier gelukkig aan mee. Volgend jaar hoopt de HDV met muziek te kunnen openen op 23 september en de Heereweg als vanouds weer onveilig te maken op de 30e.