Afbeelding
Foto:

Najaarsworkshop Groei & Bloei met droogbloemen

Lisse n Groei & Bloei afdeling Bollenstreek houdt 22 oktober een najaarsworkshop in De Klister, Heereweg 105. Het begint om 20.00 uur.

Droogbloemen zijn helemaal van nu en Groei & Bloei speelt daar graag in op deze gezellige trend. Deelnemers gaan een schilderijtje maken met droogbloemen. Zij beplakken een canvas schildersdoekje met droogbloemen en andere duurzame materialen, zodat iedereen met een eigen creatie waar men nog lang van kan genieten naar huis gaat. De docente is Jolande Rusman. Kosten: leden 20 euro, niet-leden 25 euro. Graag een eigen knipschaartje meenemen.

Aanmelden voor deze workshop is verplicht; doe dit uiterlijk 15 oktober. Neem hiervoor contact op met Nel van der Linden, 06 – 38988445 of e-mail: penn.groei.bloei.lisse@kpnmail.nl.


Summerland bij FHL

Lisse n Bij het Filmhuis Lisse in Floralis draait dinsdag 13 oktober de Britse speelfim Summerland. Aanvang 20.00 uur.

Om zich te kunnen concentreren op haar werk als schrijfster in het midden van de Tweede Wereldoorlog, sluit de jonge ambitieuze en fel onafhankelijke folklore-onderzoekster Alice (Gemma Arterton) zich op in haar werkkamer op de kliffen van Dover. Afgesloten van de buitenwereld probeert ze wetenschappelijk bewijs te vinden dat mythes en magie niet bestaan. Haar isolement wordt doorbroken wanneer ze de zorg voor de jonge, pittige, uit Londen voor de Blitz geëvacueerde Frank (Lucas Bond) op zich moet nemen. Door zijn onschuld en nieuwsgierigheid komen bij Alice emoties en geheimen van een verboden en verloren liefde uit het verleden naar boven die ze lange tijd heeft proberen te onderdrukken. Ze leert dat wonden kunnen worden genezen, tweede kansen optreden, en dat, heel misschien - magie echt bestaat.

De zaal opent om 19.45 uur. Kaartjes à 7 euro zijn uitsluitend vooraf te koop via www.floralislisse.nl; dit is exclusief 0,50 euro reserveringskosten; ook wanneer men meer dan één kaartje koopt. De kassa van het FHL is op de vertoningsavonden tot nader order gesloten.


Najaarsinzameling

Hillegom n De najaarsinzameling voor Mensen in Nood is op zaterdag 17 oktober tussen 10.00 en 12.00 uur op het plein bij de St Jozef- en St Martinuskerk, aan de Hoofdstraat/Mariastraat.

Omdat de Inzameling buiten is, zijn er geen extra coronaregels. Wel wordt de 1,5 m afstand gehanteerd.

De opbrengst gaat dit jaar naar Ethiopië, voornamelijk voor schoon drinkwater. Meer informatie: www.samskledingactie.nl.

Aanlevering van (schone) kleding, schoenen en textiel (handdoeken, lakens, dekbedovertrekken) graag in gesloten plastic zakken en schoenen apart. Ook kinderkleding is van harte welkom. Wie niet zelf kan brengen kan contact opnemen met Joke Zonneveld: 06-1309.6656.

De volgende Inzameling is komend voorjaar.