Foto: pr
Foto: pr pr

Bibliotheekactiviteiten aangepast

Hillegom n Zoals heel veel activiteiten, zijn ook de activiteiten van de bibliotheek aangepast in verband met de maatregelen van de overheid om verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk tegen te gaan.

De boeken die uitgeleend zijn en weer terugkomen, gaan allemaal in tijdelijke quarantaine. En uiteraard wordt binnen de deuren van de bieb de 1,5 meter gehandhaafd en vragen de medewerkers van de bibliotheek aan hun bezoekers om de RIVM regels te respecteren. De kinderboekenweek duurt nog tot en met 11 oktober. Thema dit jaar is: En toen? Kids kunnen meedoen aan een schrijfwedstrijd of langskomen in de bieb. Het Taalcafé in de Bibliotheek Hillegom is 8 oktober van 13.15 tot 14.45, deelname is gratis. Tijdens het taalcafé leest iedereen om de beurt een stukje voor uit een eenvoudig boekje. Dan volgt een gezamenlijk gesprek over de inhouden en kunnen er vragen gesteld worden. Moeilijke woorden worden opgeschreven. Het Taalcafé is iedere week. En iedere week staat een ander onderwerp centraal. Bijvoorbeeld boodschappen doen of een gesprek voeren bij de kapper. Meedoen?

Opgeven kan bij de Bibliotheek Hillegom, telefoon: 0252 516 726 of via de mail: h.huurneman@snelnet.net.


Meerlanden opent inschrijving Meerlandenfonds

goededoelen n De inschrijving voor de veertiende editie van het Meerlandenfonds 2020 is gestart. Ook dit jaar heeft Meerlanden weer een bedrag van 55.000 euro in het fonds gestort om (sport)verenigingen en goede doelen te ondersteunen.

Vrijwilligers van goede doelen en sportverenigingen uit het verzorgingsgebied van Meerlanden kunnen tot 1 november aanstaande een aanvraag indienen via www.meerlanden.nl/inschrijven.

Het bestuur van het fonds let bij de aanvragen op degenen, die zich inzetten voor een mooie en duurzame leefomgeving. Ze gaat hierbij uit van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) van de VN om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Het bestuur let extra op projecten of activiteiten die het milieu bevorderen, het welzijn van mensen vergroot en dit jaar ook op aanpassingen die daarvoor nodig zijn vanuit de maatregelen rondom Covid-19, om deze activiteiten zo goed mogelijk voort te zetten. Goede doelen en (sport)verenigingen komen voor een bijdrage uit het Meerlandenfonds in aanmerking door een project te beschrijven. Dat kan online op www.meerlanden.nl. Voor goede doelen is de maximale bijdrage 2.500 euro en voor (sport)verenigingen maximaal 1.000 euro.

De inschrijving sluit op 1 november.