Oplevering nieuwe IKC waarschijnlijk december 2021

Hillegom n In de nieuwsbrief van Sophia Scholen is meer informatie gegeven over de voorbereiding voor de nieuwbouw van het Integraal Kind Centrum (IKC) op de locatie Vosselaan/Weerlaan.

De bouw begint in december en inmiddels is gestart met het bouwrijp maken van het kavel. De bouwperiode wordt afgesloten met het woonrijp maken van de locatie, dit is een taak van de gemeente.

Voor het bouwrijp maken, moeten nog voetpaden, zitbankjes, de brug en lantaarnpalen worden verwijderd en nieuwe sloten gegraven. Een deel van de bestaande sloten wordt gedempt.

Een aantal bestaande bomen en struiken moet het helaas ontzien, maar bomen die toch niet behouden kunnen worden, worden gecompenseerd op een andere locatie. De bouwrijpmaak-werkzaamheden zijn afgerond in november/december; hierna start de bouw.

Het woonrijp maken houdt in dat er aanpassingen zijn op het parkeerterrein, de aansluiting met de brandweer en de Weerlaan, de fiets- en voetpaden naar het IKC en door het park, nieuw aan te leggen groen, een fietsenstalling en nieuwe straatverlichting. Dit gebeurt aan het einde en voor een deel parallel aan de bouw. Op deze manier zijn de werkzaamheden in de openbare ruimte in de afrondende fase zodra het IKC zal worden opgeleverd. Het IKC kan zo na oplevering direct veilig in gebruik genomen worden.

De start van het woonrijp maken duurt dus nog even. De gemeente heeft de uitwerking van het inrichtingsplan al opgestart en verwacht dan ook dit jaar het plan af te kunnen ronden.

De geplande opleverdatum is december 2021, zodat na de kerstvakantie het nieuwe IKC in 2022 in gebruik genomen kan worden.