Sjoelavond voor kinderen bij Kindervreugd

Lisse n Speeltuinvereniging Kindervreugd in De Engel kan de winteractiviteiten (zoals klaverjassen, bingo en darten) voor volwassenen nog niet opstarten. Wel kan men op kleine schaal starten met activiteiten voor kinderen.

Zo is er maandag 19 oktober van 19.00 tot 20.00 uur sjoelen voor kinderen vanaf groep 3 (t/m 14 jaar). Niet-leden zijn ook van harte welkom om een keer te komen kijken. In verband met de coronamaatregelen is opgeven voor deze sjoelavond verplicht. Dit kan via bianca.vandermeer@ziggo.nl. Graag naam van het kind, leeftijd en telefoonnummer opgeven. Er is een beperkt aantal plaatsen, dus geef je snel op. En op woensdag 21 oktober van 14.00 tot 15.00 uur kunnen kinderen vanaf groep 3 (t/m 12 jaar) lekker creatief aan de slag. De knutselgroep heeft weer een leuke knutsel bedacht. Ook voor deze activiteit moet je je van tevoren opgeven. Er kan een beperkt aantal kinderen meedoen. Mail naam, leeftijd en telefoonnummer van het kind naar rvdpoll@casema.nl. Niet-leden zijn ook welkom maar betalen € 2,50. Voor deze activiteiten geldt dat ouders niet welkom zijn. De zaal wordt zo ingericht dat de vrijwilligers voldoende afstand tot de kinderen kunnen houden. Waar nodig zullen de vrijwilligers mondkapjes dragen.

Loten voor de Grote Clubactie verkoopt de speeltuinvereniging dit jaar alleen online, op haar Facebook-pagina staat een link. Ook doet ze dit jaar mee met Rabo Club Support. Als u lid bent van de Rabobank kunt u uw stem uitbrengen via de app of site van de Rabobank.

In december bekijkt Kindervreugd hoe de situatie rond COVID-19 ervoor staat en welke RIVM-richtlijnen er dan gelden. Wellicht kunnen de activiteiten voor volwassenen in januari op een veilige manier weer van start.


Directeur LAM genomineerd voor Viva400

Lisse n Sietske van Zanten, directeur van het LAM-museum, is genomineerd voor de Viva400; dé lijst van 400 inspirerende, ambitieuze vrouwen.

Zij is genomineerd in de categorie Business & Creatie, ze bedacht en realiseerde een nieuw museumconcept, waar niet de kunst maar de bezoeker centraal staat. Kijk op lamlisse.nl voor meer info en hoe je jouw stem kunt uitbrengen op Sietske.