Vanaf links: Edwin Wallaart, Hans Walstra, Joost Ruigrok en Merel van der Kleij. | Foto: Yvonne Fotografie.
Vanaf links: Edwin Wallaart, Hans Walstra, Joost Ruigrok en Merel van der Kleij. | Foto: Yvonne Fotografie. Foto: Y

Zorgverleners bundelen krachten

Hillegom n Het wijksamenwerkingsverband (WSV) Hillegom is een feit.

In het WSV, waarvan de oprichtingsakte op 5 oktober werd getekend, werken huisartsen, fysiotherapeuten, diëtisten en andere zorgverleners nauw samen. Huisarts en voorzitter Edwin Wallaart is blij: "Hiermee voorzien we in de behoefte om zorgverlening gezamenlijk, vanuit verschillende disciplines, te organiseren. We willen de juiste zorg op de juiste plek leveren en een herkenbaar aanspreekpunt in het dorp worden." Het bestuur bestaat naast Wallaart uit huisarts Merel van der Kleij (secretaris), apotheker Hans Walstra (penningmeester) en fysiotherapeut Joost Ruigrok (algemeen bestuurslid).

Lees verder op: www.dehillegommer.nl.


Lokaal Fonds Lisse presenteert plannen

Lisse n Wethouder Jolanda Langeveld heeft dinsdagmiddag 6 oktober het beleidsplan van het Lokaal Fonds Lisse in ontvangst genomen uit handen van voorzitter Gijs Oskam en penningmeester Gerard Boon.

In het plan wordt aangegeven hoe het fonds de komende jaren invulling wil geven aan haar missie: zoveel mogelijk inwoners van Lisse elkaar laten ontmoeten en samen activiteiten ontplooien. Het fonds bestaat sinds 2017 en het startkapitaal wordt gevormd door een overschot uit het project Poelpolder 50 jaar. Sinds 2018 ontvangt het fonds jaarlijks 10.000 euro van de gemeente Lisse. Die bijdrage is toegekend tot en met 2021.


Laagdrempelig

Wethouder Langeveld is enthousiast over de activiteiten van het Lokaal Fonds Lisse. “Kijk bijvoorbeeld naar een van de laatste projecten: Kunstmomentje Lisse waar inwoners heel laagdrempelig creatieve activiteiten kunnen uitvoeren.”

Het Lokaal Fonds Lisse heeft de afgelopen jaren meer dan twintig projecten ondersteund. Denk aan Fietsmaatjes Hillegom-Lisse, de Seniorenbus en Wandel je Fit. Nieuwe projecten zijn welkom en als die in aanmerking komen voor steun, is een maximaal bedrag van 1500 euro beschikbaar.

Het Lokaal Fonds Lisse doet sinds vorig jaar ook mee met Het Beste Idee van Lisse, een gezamenlijk initiatief van de gemeente Lisse, Kwadraad en Welzijnkompas. Vorig jaar heeft dat mooie en inspirerende ideeën opgeleverd en ook dit jaar is het tot 19 oktober weer mogelijk ideeën aan te melden.

Plannen die het bij Het Beste Idee niet halen, hebben de kans om via het fonds te worden uitgevoerd. Kijk voor meer informatie over het fonds op stichtinglokaalfondslisse.nl/.