CoronaMelder-app voor iedereen beschikbaar

APP n Het coronavirus is er nog. Daarom kan vanaf nu iedereen de CoronaMelder-app gebruiken. De app informeert je als je mogelijk bent besmet.

Zo kun je voorkomen dat je onbewust een ander besmet. Elke download helpt om de verspreiding van corona te stoppen. In de App Store en de Google Play Store staat CoronaMelder voor je klaar. Het downloaden van de app is altijd vrijwillig. CoronaMelder vraagt je niet om persoonsgegevens. De app weet dus niet je naam, niet je e-mailadres en niet je telefoonnummer. De app werkt met bluetooth, niet met locatiegegevens. Vind je het installeren van de app lastig? Vraag dan een familielid of bekende om te helpen. Ook veel bibliotheken kunnen je helpen bij het installeren. Of bel de Helpdesk CoronaMelder op 0800-1280. Daar kun je ook terecht met technische vragen over de app. Of kijk op www.coronamelder.nl.


Geen ontheffing voor Floralis

lisse n Theater Floralis heeft geen ontheffing gekregen om meer dan 30 bezoekers te ontvangen.

Het was aan de Veiligheidsregio Hollands Midden om te beoordelen welke theaters van dusdanig belang zijn dat er meer gasten naar binnen mogen. Een aantal podia in Leiden, waaronder de Stadsgehoorzaal, en de Theaterhangaar in Katwijk hebben wel een ontheffing gekregen. De Bollenstreek Omroep meldt dat burgemeester Spruit wel ontheffing heeft aangevraagd voor het theater, maar dat er te weinig voorstellingen worden gegeven. Mocht er een voorstelling worden gehouden met een regionale uitstraling, dan kan een uitzondering worden gemaakt voor Floralis.