Groot onderhoud

Lisse/Hillegom n Vanwege groot onderhoud aan onze persen en diverse updates van onze workflow komen wij in week 44 niet uit met onze kranten.

Dit betekent dat ook LisserNieuws-De Hillegommer dan niet verschijnt. Wij begrijpen dat dit voor het advertentiebeleid wellicht aanpassingen vergt. Onze excuses hiervoor. Nieuws, persberichten en foto’s plaatsen we zoveel mogelijk door op onze websites. Dus blijf vooral insturen. In week 45 is alles weer normaal.


Verwonder om de hoek

regio n Tegelijk met de start van het nieuwe schooljaar is in vier wijken in de regio Holland Rijnland het nieuwe cultuureducatieproject Verwonder om de hoek gestart.

Verwonder om de hoek biedt verschillende activiteiten aan voor basisschoolkinderen tijdens en ná schooltijd. Hillegom, Leiden Zuidwest, Leiderdorp en Alphen aan den Rijn zijn als eerste gestart. Daar ontdekken kinderen hun passies binnen de thema’s cultuur, natuur, wetenschap, technologie en duurzaamheid. Vanaf januari 2021 breidt Verwonder om de hoek de activiteiten uit voor alle kinderen in heel Holland Rijnland.

Leerlingen ontdekken in hun wijk via drie stappen de werelden van cultuur, natuur, wetenschap, technologie en duurzaamheid. Eerst volgen zij verschillende activiteiten op school. Hierna kunnen ze hun voorkeur opgeven voor een serie vervolgactiviteiten na schooltijd en geven ze een eindpresentatie tijdens een gezamenlijke presentatie. Vervolgens kunnen zij ervoor kiezen om aan te sluiten bij een cursus, club of vereniging. Zo biedt Verwonder om de hoek alle kinderen de mogelijkheid om hun passies te ontdekken, ook kinderen die anders minder of niet in contact komen met deze thema’s. Zo hebben scholen in Leiden Zuidwest de afgelopen twee weken bezoek gehad van Verwonder om de hoek. Tijdens dit bezoek hebben alle kinderen twee verschillende korte activiteiten gevolgd zoals ‘Wereldritmes’, ‘Je Lichaam & Stoepplantjes’ of ‘iLab’.

In vier wijken in de regio Holland Rijnland brengt Verwonder om de hoek scholen en aanbieders van educatieve activiteiten met elkaar in contact. Zo worden leermogelijkheden beter op elkaar aangesloten en wordt er gewerkt aan kwaliteit.


Sinds september is www.verwonderomdehoek.nl live. Via de website kunnen ouders en leerkrachten alle educatieve activiteiten uit de regio terugvinden. In de huidige fase zijn dit de activiteiten uit de vier pilot wijken. Vanaf het nieuwe jaar wordt dit uitgebreid naar de gehele regio.


Op deze manier kunnen culturele instellingen hun aanbod kwijt en hebben ouders, leerkrachten en BSO’s één plek waar zij het aanbod kunnen raadplegen.

Zo brengen we al het educatieve aanbod samen.