Wie wonnen de speurtocht?

Lisse n Halloween in Dorpshart Lisse is dit jaar anders verlopen dan andere jaren. Door de coronamaatregelen was het helaas niet mogelijk om Trick or Treat en de Halloweenoptocht door te laten gaan.

Maar er was wel een kleine speurtocht voor de kinderen. Tot zaterdag 31 oktober hing er de Halloweenspeurtocht in Dorpshart Lisse. Er zijn veel inzendingen en foto's binnengekomen, en de winnaars zijn geworden: Indi en Marley - Ben - Aurora - Mike en Tess - Ravi en Abby - Jazz, Tren en Katara - Boyd en Liam - Bram - Fenna en Tess - Gijs en Niene.
Alle winnaars hebben een bericht ontvangen via de e-mail.


Bonus van 300 euro voor boa's

REGIO n De gemeentebesturen van Hillegom, Lisse en Teylingen hebben besloten om de buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) die in de drie HLT-gemeenten actief zijn, te belonen met een eenmalige bonus van 300 euro.

Zij krijgen deze bonus in navolging van de Nationale Politie voor het feit dat zij tijdens de coronacrisis extreem in de frontlinie hebben gestaan en voorlopig ook blijven staan.

Burgemeester Lies Spruit van Lisse, die als vertegenwoordiger van het HLTsamen-bestuur ook namens Hillegom en Teylingen spreekt, noemt de inzet van de boa’s de afgelopen tijd bewonderenswaardig. “Ze hebben keihard gewerkt en het soms zwaar voor de kiezen gehad. Het is dan ook niet meer dan rechtvaardig om ook onze boa’s net als politiemensen die waardering te geven.”


Mooi bedrag voor ambulance

REgIO n Studenten van Hogeschool Leiden, onder meer uit Lisse, hebben € 1757,50 opgehaald voor een nieuwe ambulance voor de Rohinya-vluchtelingenkampen in Cox Bazar in Bangladesh.

In het grootste vluchtelingenkamp ter wereld is nu maar één ambulance voor één miljoen vluchtelingen. De acht communicatiestudenten organiseerden hiervoor het online evenement Zero To Hero. Dit vond plaats op zondag 1 november via een YouTube-livestream met onder meer een veiling en een pubquize. Meer dan 100 mensen keken die middag.