Afbeelding
Foto: pixabay

Livestream met Sinterklaas via Facebookpagina van Dorpshart

Kinderen mogen hun vragen aan de Sint mailen

Lisse n Met weemoed kijken kinderen, vaders en moeders, opa's en oma's terug op de Sinterklaasintocht van de afgelopen jaren. De aankomst per boot bij de brug, de ontvangst door de burgemeester met vervolgens de tocht door de Kanaalstraat met tot slot de balkonscène. Maar dat is dit jaar niet mogelijk.

Vanwege Covid-19 is het onverantwoord een intocht op voorgaande manier te houden. Die mening deelden Sinterklaas, de pieten en de gemeente Lisse die hierover veelvuldig overleg hebben gehad. Er moest een veilige manier verzonnen worden om Sinterklaas welkom te heten. Samen hebben ze het volgende bedacht: een livestream met de Sint via de Facebookpagina van Dorpshart Lisse op zaterdag 14 november. Zorg dat je er dan klaar voor bent: gezellig met het gezin op de bank of aan de eettafel met de laptop aan.

Sinterklaas zal tijdens de uitzending proberen alle vragen van kinderen te beantwoorden. Want nu er zoveel activiteiten niet op de gebruikelijke manier door kunnen gaan vanwege de beperkende coronamaatregelen, vragen veel kinderen zich af of je nog wel nog schoen kunt zetten. En als je net verhuisd bent, weet Sinterklaas dan nog wel waar je woont? Of: wat moet je eigenlijk in je schoen doen voor het nieuwe paard Ozosnel? Dus heb jij een belangrijke vraag voor de Sint of voor een van zijn Pieten? Stuur dan je vraag naar info@dorpshartlisse.nl. Dan zorgen zij ervoor dat het gezelschap uit Spanje de vragen te zien krijgt en wie weet krijg je dan wel antwoord tijdens de livestream. Voor meer informatie en details kun je kijken op www.dorpshartlisse.nl.