Ieder kind ontdekt, leert en ontwikkelt zich iedere dag op zijn eigen niveau, meldt Kindercampus Joseph. | Foto: pr
Ieder kind ontdekt, leert en ontwikkelt zich iedere dag op zijn eigen niveau, meldt Kindercampus Joseph. | Foto: pr Foto: pr

Kindercampus Joseph groeit flink

Onderwijs n Het aantal leerlingen op Kindercampus Joseph is afgelopen jaar met 18 gestegen, flink meer dan welke andere basisschool in Lisse. Ook elders in de regio zijn er geen scholen die méér zijn gegroeid. Alleen de Avonturier uit Voorhout telt ook 18 leerlingen meer dan het jaar ervoor.

Lisse kent zeven basisscholen. Afgelopen jaar zijn die iets gegroeid of gekrompen. In alle gevallen bleef de wijziging beperkt tot enkele leerlingen. De groei op Kindercampus Joseph met 18 leerlingen springt eruit. Afgelopen 1 oktober, de officiële jaarlijkse teldatum, waren er 326 leerlingen ingeschreven, bijna 6 procent meer dan het jaar ervoor. De school maakt deel uit van een kindercampus. Er is sprake van een nauwe samenwerking tussen onderwijs vanaf 4 jaar en opvang voor kinderen van 0 tot en met 3 jaar. Er wordt gewerkt vanuit één pedagogische visie en missie. Dat zorgt ervoor dat de nog niet leerplichtige peuters zich ontwikkelen op een manier die nauw aansluit bij wat ze vanaf de kleuterleeftijd leren. Ieder kind ontdekt, leert en ontwikkelt zich iedere dag op zijn eigen niveau. De school heeft niet alleen een rijke historie die teruggaat tot 1867, maar ook een nieuw gebouw uit 2018. Dat spreekt veel ouders aan, meldt de school.


LJ Ter Speckeloop vindt virtueel plaats

Lisse n Een succesvol terugkerend evenement als de LJ Sport Ter Speckeloop bij AV De Spartaan zou bijna niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen.

Gelukkig heeft het Zorg en Zekerheid Circuit samen met de sponsoren en de lokale verenigingen een uniek loopcircuit opgezet. LJ Sport Ter Speckeloop is de eerste virtuele wedstrijd uit een reeks van acht. Je loopt 'm tussen 28 november en 13 december 2020. Op 4 november ging de inschrijving open en daar is al massaal op gereageerd. Het is nog steeds mogelijk om in te schrijven, ga naar www.zorgenzekerheidheidcircuit.nl. Voor 3 euro doe je mee met deze loop en ontvang je na afloop een medaille. Loop je zes van de acht wedstrijden, dan ontvang je een sportshirt van deze unieke sportervaring. Met de hiervoor speciaal ontwikkelde app wordt het nog makkelijker om de gekozen afstand per loop af te leggen. Per virtuele loop krijgen deelnemers 16 dagen de tijd om een afstand af te leggen. Dit kan op eigen tempo, waar en wanneer je maar wil. En je kunt de afstand naast hardlopen ook lekker wandelen. Informatie over de app en de loop ontvang je kort voor elke wedstrijd. De Spartaan hoopt op veel enthousiaste deelnemers, want bewegen in deze tijd is goed voor de mentale en fysieke gezondheid.