Ontmoet elkaar digitaal aan de Digi Tafel

SAMEN n In tijden van corona is het niet gemakkelijk om elkaar in groepjes te ontmoeten. Iedereen dient rekening te houden met allerlei maatregelen. Feit is wel dat men elkaar graag wil spreken; elkaar ontmoeten is toch fijn?

Gelukkig kun je elkaar ook digitaal ontmoeten. Het is niet moeilijk om met elkaar achter een schermpje af te spreken. Het kan zelfs gezellig zijn. Het enige dat men nodig heeft om aan te schuiven aan de Digi Tafel is de zin om met een ander in gesprek te gaan, een mailadres en een laptop, computer of telefoon met internet/wifi.

De uitnodiging wordt per mail verstuurd met daarin een link om deel te nemen aan de Digi Tafel. Ook stuurt WelzijnsKompas vooraf een stappenplan zodat iedereen digitaal kan aanschuiven. Bij elke Digi Tafel is een gespreksbegeleider aanwezig. Deelname aan deze activiteit is gratis.

De gespreksbegeleider start de Tafel waarna er met elkaar een thema wordt gekozen. Thema’s kunnen zijn: jouw passie, wonen in de Bollenstreek, beweging, geluk, het nieuws, energie, koken. Eigen inbreng is altijd welkom. Een bepaald thema bespreekbaar maken, bijvoorbeeld corona, is ook mogelijk. WelzijnsKompas plant dan een Digi Tafel met dit thema.


Data en tijden

De Digi Tafels vinden steeds op maandag plaats, zowel in de ochtend als de middag:

Maandag 16 november 09.30 - 10.30 uur en 14.30 - 15.30 uur.

Maandag 23 november 09.30 - 10.30 uur en 14.30 - 15.30 uur.

Maandag 30 november 09.30 - 10.30 uur en 14.30 - 15.30 uur.

Maandag 7 december 09.30 - 10.30 uur en 14.30 - 15.30 uur.

Maandag 14 december 09.30 - 10.30 uur en 14.30 - 15.30 uur.

Aanmelden is verplicht om een uitnodiging te kunnen versturen. Stuur een mail naar Dionne Scheepmaker, buurtwerker WelzijnsKompas met de tijd(en) en datum(s) van deelname. Om een goed gesprek met elkaar te kunnen voeren, kunnen maximaal 6 deelnemers per datum/tijdstip meedoen. Voor meer informatie en/of aanmelding, mail Dionne op d.scheepmaker@welzijnskompas.nl.


Week tegen Kindermishandeling

campagne n Ieder kind dat slachtoffer is van geweld, is er één te veel. Uit onderzoek blijkt dat naar schatting 90.000 tot 127.000 kinderen van 0 tot en met 17 jaar jaarlijks slachtoffer zijn van kindermishandeling. Om daar aandacht voor te vragen vindt van 16 tot en met 22 november de Week tegen Kindermishandeling plaats.

De campagne ‘Ik doe iets tegen huiselijk geweld’ staat dan eveneens in het teken van kindermishandeling. Kindermishandeling is elke vorm van mishandeling die voor een kind bedreigend of gewelddadig is. Dus niet alleen lichamelijk geweld, maar ook emotionele mishandeling of verwaarlozing vallen eronder. Als je kindermishandeling in je omgeving vermoedt of als je zelf wordt mishandeld, kan erover praten of advies vragen het begin van een oplossing zijn.

Tijdens de Week tegen Kindermishandeling vinden diverse activiteiten plaats die laten zien waarom het belangrijk is een eerste stap te zetten als je denkt dat een kind in jouw omgeving wordt mishandeld. Zo gaat de documentaire ‘Jij bent de baas' online in première. Hierin blikken drie ervaringsdeskundigen samen met de hulpverleners uit hun jeugd terug op de periode dat ze met elkaar te maken hadden. Ook komt de EO-documentaire en het boek ‘Getekend - Sporen van kindermishandeling' uit. Verder geven ervaringsdeskundigen samen met professionals of wetenschappers online ervaringscolleges, en wordt op de website weektegenkindermishandeling.nl een digitaal magazine met ervaringsverhalen gepresenteerd.