Afbeelding
Foto: pr

Eerste editie van De Lissese Thuisquiz

LISSE n Tijdens de uitbraak van de eerste coronagolf organiseerde Carnavalsvereniging De Gaapstokken twee keer de Lissese Thuisbingo.

Een bingospel dat live werd uitgezonden en waaraan deelnemers veilig vanuit huis konden meespelen. Nu het organiseren van online bingo’s niet langer is toegestaan komen De Gaapstokken met een nieuw initiatief: De Lissese Thuisquiz.

Met het organiseren van de Thuisquiz willen De Gaapstokken opnieuw een leuke thuisactiviteit voor inwoners van Lisse organiseren en daarbij de kennis van inwoners testen over hun eigen dorp. De Lissese Thuisquiz zal op vrijdagavond 27 november plaatsvinden en wordt wederom veilig online gespeeld. "Door het coronavirus hebben De Gaapstokken al vroeg moeten besluiten dat de vereniging dit jaar geen traditioneel carnaval zal vieren.

De vereniging wil zich toch volop in blijven zetten om leuke activiteiten voor de inwoners van Lisse mogelijk te maken", licht de organisatie toe. Eerst met de Lissese Thuisbingo en nu dus met de Lissese Thuisquiz. Tijdens de quiz wordt de kennis van spelers over Lisse getest door het stellen van 45 meerkeuzevragen verdeeld over 3 rondes.

Vragen die gaan over vroeger & nu, maar ook leuke wetenswaardigheden en anekdotes komen aan bod. Het doorgeven van de antwoorden gebeurt door middel van een digitaal antwoordenformulier en tijdens de pauze wordt wederom entertainment verzorgd door Ferocius Events voor een leuke avond thuis.


Twee apparaten

De quiz start 27 november om 19.30 uur en zal live worden uitgezonden via een onlineplatform dat te bereiken is met een laptop, pc, smartphone of tablet.

Omdat het geven van antwoorden ook digitaal verloopt, dient men over twee apparaten te beschikken.

Deelname kost 20 euro per team en inschrijven kan via www.gaapstokken.nl. Op de website staat ook meer informatie over de quiz.


Petitie 'Hillegom tegen het nieuwe afvalinzamelingsbeleid'

Hillegom n Van Mariella van Schie ontving de redactie een ingezonden mail over een petitie die vorige maand is gestart tegen het nieuwe afvalinzamelingsbeleid van de gemeente Hillegom. Ze schrijft: "Met deze petitie wordt de gemeente Hillegom gevraagd het nieuwe afvalinzamelingsbeleid te herzien."

"Dit omdat de voordelen die de gemeente aandraagt sterk in twijfel getrokken worden. Er wordt gevreesd dat dit nieuwe beleid juist alleen maar negatieve gevolgen zal hebben voor het milieu. Bijvoorbeeld het illegaal dumpen van afval, wat meer zwerfafval tot gevolg heeft. Of de kwaliteit van de aanlevering van de recyclebare afvalstromen die achteruit gaan. Dit doordat restafval met andere afvalstoffen gemengd wordt omdat mensen restafval in andere afvalbakken gooien die wel gratis zijn. Hierdoor moeten recyclebare afvalstromen alsnog worden verbrand. Denk ook aan de extra transportbewegingen van vuilniswagens die in plaats van om de week, elke week het plastic en GFT afval komen ophalen. (Lees het hele bericht op: www.dehillegommer.nl)

De gemeente geeft aan dat mensen met medicinaalafval eventueel gecompenseerd kunnen worden. Maar hoe wil de gemeente er voor zorgen dat dit met de AVG wetgeving correct afgehandeld wordt? Ook worden er vraagtekens gezet bij de bekostiging van het nieuwe beleid. Het is een dure en omslachtige manier om het doel, het beter scheiden van afval, te bewerkstelligen.

Op donderdag 12 november zal de petitie overhandigd worden aan de betreffende wethouder meneer Jan van Rijn.

Wilt u ook tekenen tegen het nieuwe afvalinzamelingsbeleid? Dan kunt u dit nog doen tot en met woensdag 11 november via de volgende website.

www.petities.com/hillegom_tegen_het_nieuw_afvalinzamelingsbeleid