Veel kleding voor Sam's ingezameld

Lisse n De vrijwilligers van Sam’s kledingactie steunen noodhulpprojecten van Cordaid met het inzamelen van kleding.

Onlangs konden inwoners van Lisse kleding brengen bij het Paus Fransciscushuis. De organisatie meldt dat de opbrengst van deze inzamelingsactie fenomenaal was. Tot dusver was het hoogste resultaat: 170 zakken met kleding, wegende 800 kilo. Bij de inzameldag op 17 oktober was de score liefst 704 zakken, wegend 3.250 kilo.


Schoolschrijver bezoekt Willibrordschool

Lisse n Schoolschrijver Lisa Boersen kwam dinsdag 3 november op bezoek bij de Willibrordschool. Lisa is onder andere bekend van de boeken: Timo en de Oppasninja-reeks en De Stemmenslurper.

Tijdens de vierde les van De Schoolschrijver-maand ging ze samen met de kinderen van de Willibrordschool op ontdekkingstocht om de leukste boeken te vinden. Ze kregen in de eerste drie lessen videoboodschappen van kinderboekenschrijvers en maakten schrijfopdrachten, en ontdekten zo het plezier van lezen en schrijven. Welk soort verhalen grijpt de kinderen? En kunnen ze zelf ook van deze verhalen schrijven?

Voor het bevorderen van leesplezier hebben de Willibrordschool en de Bibliotheek Bollenstreek de samenwerking gezocht. De bibliotheek heeft geadviseerd bij het samenstellen van een geheel nieuwe boekencollectie, waardoor de school beschikt over een nieuw gevarieerd en actueel aanbod dat aansluit bij de belevingswereld van kinderen. Daarnaast biedt de bibliotheek tal van activiteiten op het gebied van leesbevordering en mediawijsheid.