Huisvesting migranten in lege kantoorpanden

Lisse n Een meerderheid van de gemeenteraad heeft donderdagavond ingestemd met het voorstel om de beleidsregel voor het huisvesten van arbeidsmigranten aan te passen.

Dit maakt het mogelijk dat in leegstaande kantoorpanden woonruimtes voor deze migranten kunnen worden gerealiseerd.


Een motie van de PvdA-fractie die ervoor zou moeten zorgen dat de bovenverdieping van het bedrijfspand aan de Heereweg 333 (waar 36 arbeidsmigranten gehuisvest kunnen worden) op een sociale manier gebruikt wordt, werd verworpen. Hiervoor zou het college dan een bemiddelende rol op zich moeten nemen.


Onderzoek naar privélaadpalen

Lisse n Naar verwachting neemt het aantal elektrische auto's de komende jaren fors toe, ook in Lisse. De hoeveelheid openbare laadpalen zal hierbij achterblijven, denkt de gemeenteraad.

De raad wil daarom dat het college van burgemeester en wethouders de algemene plaatselijke verordening (apv) aanpast, zodat opladen met een kabel over de stoep mogelijk wordt. Niet iedere bezitter van een elektrische auto heeft immers een eigen oprit. Momenteel mogen zij hun auto niet met een kabel over de stoep opladen, dit kan gevaarlijke situaties opleveren.


Het college gaat nu onderzoeken wat de voor- en nadelen van privélaadpunten op eigen terrein van inwoners zijn. Gemeenteraadslid Rob Veldhoven van Nieuw Lisse plaatste wel een kanttekening: "We hebben nu tenslotte ook niet allemaal een benzinepomp in de voortuin."