Ruim 6500 euro voor Alzheimer

Hillegom n De opbrengst van de collecte voor Alzheimer Nederland heeft in Hillegom 6.429 en in Beinsdorp 170 euro opgebracht.

Aandacht voor dementie is noodzakelijk, want één op de vijf mensen krijgt dementie. Op dit moment leven ruim 280.000 mensen in Nederland met deze ziekte. De verwachting is dat het aantal mensen met dementie explosief stijgt naar ruim een half miljoen (!) in 2040. "Daar moet iets aan gedaan worden. Met meer onderzoek komen we dichter bij een toekomst zonder dementie voor onze kinderen én kleinkinderen," laat de organisatie weten. "Alzheimer Nederland bedankt de inwoners van Hillegom en Beinsdorp die hieraan hebben meegeholpen. Ondanks corona hebben de vrijwillige collectanten hun beste beentje voorgezet met het huis aan huis collecteren, het flyeren in de straten die dit jaar niet gelopen zijn en het maken van een persoonlijke online collectebus voor familie en kennissen."

Doneren kan nog steeds via: www.onlinevooralzheimer.nl. Meelopen als collectant in 2021 kan ook: ga naar www.alzheimer-nederland.nl/collecteren of bel/mail Lida Oostdam, 0252 529986, tloostdam @gmail.com.


Grote vangst

Regio n De gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen hebben samen met andere diensten vorige week een grote controleactie gehouden.

Onder coördinatie van het RIEC Den Haag controleerden politie, Omgevingsdienst, het OM, douane en de belastingdienst een reeks panden op criminele activiteiten. Uiteindelijk trof men een kleine hoeveelheid soft- en harddrugs aan. Ook werd één locatie in Lisse en één locatie in Hillegom illegaal bewoond. Eén persoon is tijdens de actiedag opgepakt wegens het in bezit hebben van drugs en drie handwapens. De overheidspartners hebben de panden gecontroleerd, omdat er vermoedens van ondermijnende criminaliteit waren. In de twee bedrijfspanden stonden verschillende bedden en waren ook meerdere personen aanwezig die daar vermoedelijk woonden. Het illegaal bewonen van een bedrijfspand is niet alleen verboden, maar ook gevaarlijk.