Afbeelding
Foto: Y

Nieuwe fractie-voorzitter VVD

Hillegom n De VVD heeft met ingang van 1 december een nieuwe fractie voorzitter.

Igor Buijck heeft onder andere vanwege drukke werkzaamheden het stokje overgedragen aan Louise Pijnacker. Louise was al raadslid van de VVD Hillegom en zal nu ook, met trots, partijleider zijn van de lokale liberalen.


Speeddate over mediaopvoeding

ONLINE n Ouders kunnen op vrijdag 20 november meedoen aan een speeddatesessie Mediaopvoeding.

Met de komst van internet en sociale media is opvoeden er niet altijd makkelijker op geworden. Het brengt nieuwe uitdagingen en dilemma’s met zich mee. Hoe bescherm je een kind online? Of gamet een kind niet te veel? We hebben als ouder veel vragen. En we hebben geen voorbeelden uit onze eigen jeugd op dit vlak. Marije Lagendijk, mediapedagoog bij Bureau Jeugd en Media, helpt ouders graag op weg. In een kort een-op-eengesprek kunnen ouders hun persoonlijke vraag over mediaopvoeding stellen aan haar. Deze sessies zijn voor ouders met kinderen t/m 12 jaar. Een sessie kost € 5,00 voor leden en € 7,50 voor niet-leden. Meer informatie en kaartjes vind je op www.bibliotheekbollenstreek.nl/media.


Man uit Lisse bijna beroofd

DATING n Een 24-jarige man uit Lisse dacht via een dating-app een afspraakje te hebben gemaakt met een vrouw in Soest, maar kwam bedrogen uit. Toen hij op dinsdag 10 november 's avonds op de afgesproken plek aankwam, werd hij 'verwelkomd' door 3 mannen die hem probeerden te beroven. De Lissenaar kon op tijd wegkomen, waarna ook zijn belagers ervandoor gingen. De man uit Lisse heeft aangifte gedaan.