Start bouwrijp maken terrein nieuwbouw Ter Specke

Lisse n Civieltechnisch aannemer AHCO uit Lisse is op 16 november begonnen met het bouwrijp maken van het terrein waar de nieuwe sporthal/accommodatie van FC Lisse wordt gerealiseerd.

De start van de bouw is begin volgend jaar gepland en voor die tijd worden kabels en leidingen in de grond verwijderd of omgelegd. Ook worden omleidingsroutes aangelegd zodat bezoekers de huidige sporthal en kantine van FC Lisse tijdens de bouwwerkzaamheden veilig kunnen bereiken.

Groen compenseren

Op 16 november zijn de werkzaamheden met het kappen van bomen en verwijderen van groen begonnen. Daarna zal aannemersbedrijf Den Dubbelden uit Noordwijk de bouwketen en bouwhekken plaatsen, zodat de werkzaamheden daadwerkelijk kunnen starten. Nadat de bouw is voltooid (half 2022) wordt het parkeerterrein opnieuw duurzaam ingericht en uitgebreid. Bij de herinrichting van het parkeerterrein en de omgeving zal specifiek aandacht zijn voor de groenvoorzieningen. Dan worden nieuwe bomen, hagen en andere groenvoorzieningen aangeplant.

Inzet van wethouder Kees van der Zwet is om ook na de nieuwbouw en herinrichting van het gebied de groenbeleving te handhaven en daar waar mogelijk te versterken.

Het is de bedoeling dat het parkeerterrein en de directe omgeving uiteindelijk een prachtig geheel zullen vormen met de nieuwe Ter Specke sporthal en clubaccommodatie van FC Lisse. Het nieuwe terrein sluit bovendien veel beter aan op de Spekkelaan, zodat ook de leden, supporters en bezoekers van de andere verenigingen op Ter Specke het parkeerterrein veiliger en beter kunnen gebruiken.