Illegale bewoning en drugs aangetroffen

REGIO n Onder coördinatie van het RIEC Den Haag hebben de gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen op maandag 9 november met de politie, Omgevingsdienst, het OM, Douane en de Belastingdienst een reeks panden gecontroleerd op criminele activiteiten.

Deze controles zijn bedoeld om tijdig eventuele misstanden te signaleren, te voorkomen en aan te pakken. De organisaties hebben gekeken of er sprake is van drugscriminaliteit, veiligheidsproblemen of gezondheidsrisico’s en hebben de fiscale actualiteit beoordeeld. Uiteindelijk troffen de partners een kleine hoeveelheid soft- en harddrugs aan. Ook werd één locatie in Lisse en één locatie in Hillegom illegaal bewoond. Eén persoon is tijdens de actiedag opgepakt wegens het in bezit hebben van drugs en drie handwapens.


Illegale bewoning

De overheidspartners hebben de panden gecontroleerd, omdat er vermoedens van ondermijnende criminaliteit waren. In de twee bedrijfspanden stonden verschillende bedden en waren ook meerdere personen aanwezig die daar vermoedelijk woonden. Het illegaal bewonen van een bedrijfspand is niet alleen verboden, maar ook gevaarlijk. Het pand heeft een bedrijfsbestemming en als er bijvoorbeeld brand uitbreekt, dan weten hulpdiensten niet dat er in het gebouw wordt gewoond. Ook voldoen bedrijfspanden aan andere brandveiligheidseisen dan woningen.


Ondermijnende criminaliteit

Ondermijning betekent dat criminelen uit de onderwereld gebruik maken van diensten van onze samenleving (de bovenwereld). Daardoor raken deze twee werelden met elkaar verweven. Criminelen kunnen hiermee druk uitoefenen op de samenleving en misbruik maken van mensen of voorzieningen. Uiteraard wil de overheid dit zoveel mogelijk voorkomen.


Zorgorganisatie DSV wil appartementencomplex verkopen

Lisse/Katwijk n Zorgorganisatie DSV|verzorgd leven (in Lisse bekend van woonzorgcentrum Rustoord) overweegt al enige tijd om delen van haar vastgoed te verkopen om zo weer een stevige duurzaam financiële basis voor de toekomst te krijgen.

De mogelijkheden hiervoor zijn in de afgelopen maanden eerst grondig verkend. Naar aanleiding daarvan heeft DSV besloten om alleen DSV | Parledam, het huurappartementencomplex in Katwijk, te verkopen. De verkoop kan plaatsvinden onder behoud van goedkeuring door de gemeente Katwijk. DSV moet nog leningen terugbetalen aan Katwijk en Lisse en wil eveneens een gezonde buffer opbouwen. Zie www.lissernieuws.nl.