Afbeelding
Foto:

Droom Kranten-Kanjer in vervulling

Ruim tien jaar lang verzorgde Lissenaar Paul de Waard (51) de verspreiding van LisserNieuws-de Hillegommer als zelfstandig ondernemer voor Uitgeverij Verhagen en Verspreidbureau De Schakel. Totdat deze zomer het noodlot toesloeg.

Helaas werd bij Paul een ongeneeslijke ziekte geconstateerd die hem geen perspectief meer biedt. Op een bijzondere manier afscheid nemen van zijn vrienden was een laatste droomwens van Paul. En die ging zaterdag in vervulling.

Paul zorgde er al die jaren voor dat de krant op tijd bij de bezorgers terechtkwam. Altijd vrolijk en goedgemutst maakte hij kennis met veel ouders en kinderen waar hij de pakken kranten neerzette. Paul werd een bekend gezicht in de streek.
"In juli werd ik ziek en dan is het is een hard gelag als de doktoren je na enkele behandelingen vertellen dat ze je niet verder kunnen helpen", vertelt Paul openhartig. "En ik zou zo graag nog een keer afscheid nemen van mijn vrienden en hen bedanken voor een bijzonder mooie tijd die ik met hen mocht beleven. We gingen zomers veel toeren en dan met elkaar barbecueën. Dan leer je elkaar goed kennen. We vormen met elkaar een grote familie en hebben een hechte band." Zijn vrienden wilden dat ook en bedachten een bijzondere gelegenheid; een oldtimertoertocht langs Pauls huis aan het Jacob van Ruysdaelplein. Zaterdag formeerden ze zich bij De Engel en reden in colonne naar het Ruysdaelplein in Lisse.

Ode

De toertocht werd een regelrechte ‘Ode aan Paul'. "Het was buiten proporties", zei Paul na afloop. "Wat imposant en geweldig. Ik kon gelukkig naar beneden om het van dichtbij mee te maken. Iedereen reed langs en daar was het zwaaien, toeteren, lachen, huilen en genieten. Het heeft me zoveel gedaan. Ik zou iedereen wel met name willen noemen, maar dan doe ik misschien mensen tekort. Als ze maar weten dat ik iedereen heb gezien." Zijn goede vriend Martijn had met de leden van de club alles tot in de puntjes geregeld. "We waren bang dat als we de autoriteiten zouden inlichten de tocht niet door mocht gaan. We hadden zelf vier gecertificeerde verkeersregelaars bij ons, want we wilden niemand in gevaar brengen. Alle 46 oldtimers - 40 uit Nederland en 6 uit België - waren er speciaal voor Paul." In Hillegom werd de groep ontbonden. De goedlachse en behulpzame Paul heeft zelf een Pontiac en samen met Martijn een Bedford. "Ik geniet van die Amerikaanse wagens en het geluid dat ze maken."

Bikkel

"Paul is een echte bikkel", aldus Dirk Bouman, directeur van Uitgeverij Verhagen. "Je kon altijd van hem op aan. Secuur, eerlijk en een geweldige vent voor zijn werk en de mensen waarmee hij werkte."
Paul mag weten dat hij in zijn korte leven een diepe voetafdruk nalaat.