Afbeelding
Foto:

Ontmoet elkaar online aan de Digi Tafel

Lisse/Hillegom n In tijden van corona is het niet gemakkelijk om elkaar in groepjes te ontmoeten. Iedereen dient rekening te houden met allerlei maatregelen. Feit is wel dat men elkaar graag wil spreken; elkaar ontmoeten is toch fijn?

Elkaar ontmoeten kan ook digitaal. Het enige dat nodig is om aan te schuiven aan de Digi Tafel is de zin om met een ander in gesprek te gaan, een mailadres en een laptop, computer of telefoon met internet/wifi.
De uitnodiging volgt per mail met een link om deel te nemen aan de Digi Tafel. Ook stuurt WelzijnsKompas vooraf een stappenplan zodat iedereen digitaal kan aanschuiven. Elke Digi Tafel wordt begeleid door een gespreksbegeleider. Deelname aan deze activiteit is gratis.

De gespreksbegeleider start de Tafel waarna er met elkaar een thema wordt gekozen. Thema’s kunnen zijn: wonen in de Bollenstreek, beweging, geluk, het nieuws. Eigen inbreng is welkom. Een bepaald thema bespreekbaar maken, is ook mogelijk.


Data en tijden

Maandag 23 november thema: passie en maandag 30 november
Maandag 7 en 14 december. Tijden op alle dagen van 9.30 tot 10.30 uur en 14.30 tot 15.30 uur.

Aanmelden is verplicht om een uitnodiging te kunnen versturen. Stuur een mail naar Dionne Scheepmaker, buurtwerker WelzijnsKompas met de tijd(en) en datum(s) van deelname. Om een goed gesprek met elkaar te kunnen voeren kunnen maximaal zes deelnemers per datum/tijdstip meedoen.
Meer info: d.scheepmaker@welzijnskompas.nl of bel naar 06-453 315 45.


Daltonschool Hillegom zet de bloemetjes buiten

Hillegom n De groepen 5 en 6 van Daltonschool Hillegom hebben afgelopen week een eerste stap gezet om de bloemetjes buiten te zetten. De kinderen hebben op en rond het schoolplein veel bloembollen geplant.

Vanuit Bulbs4kids en Nederland Zoemt heeft de school veel bollen ontvangen. Na wat informatie te hebben gehad, mochten de kinderen naar buiten. Hier hebben ze de theorie meteen toegepast en de bolletjes op de juiste diepte en afstand van elkaar in de grond gestopt.

De kinderen en leerkrachten kijken uit naar het voorjaar wanneer de eerste bloemen zich hopelijk zullen laten zien.