Scooterdief aangehouden

Lisse n Vorige week heeft de politie een man uit Lisse aangehouden die verdacht wordt van het ontvreemden van een bromfiets.

Toen de bromfietseigenaar aangifte van de diefstal deed, bleek dat de dieven op camerabeelden stonden. Een van hen werd herkend. Na overleg met de officier van justitie heeft de politie de verdachte uit Lisse aangehouden. De scooter was al volledig gedemonteerd. De man mag zich binnenkort verantwoorden voor de rechter.


Zet CoronaMelder uit in teststraat

REGIO n De GGD Hollands Midden doet een oproep aan mensen die zich willen laten testen: zet de app CoronaMelder uit als je in de teststraat bent.

"We merken dat de CoronaMelder-app regelmatig onterecht afgaat bij mensen die in de teststraat zijn geweest. Als mensen staan te wachten in een wachtruimte, staan ze soms vlakbij een muur waarachter iemand anders staat te wachten in een andere ruimte. De app denkt dan soms dat die mensen in nauw contact met elkaar zijn geweest. In werkelijkheid is dat niet zo omdat er een muur/schot tussen stond. Als je een melding van de app krijgt moet je tien dagen in quarantaine en je bij klachten laten testen. Doordat de app in de teststraten een onterechte melding afgeeft, gaan mensen in quarantaine terwijl dit eigenlijk niet hoeft. Omdat dit te voorkomen en omdat de veiligheid gewaarborgd is in de testlocaties, vragen wij je de CoronaMelder uit te zetten als jij je laat testen. Zo hoef je niet onnodig in quarantaine. Je kan de CoronaMelder uitzetten door tijdelijk je bluetooth uit te zetten. Nadat je klaar bent in de teststraat zet je je bluetooth weer aan. De app wordt dan automatisch weer actief."


Aanvullende zorgverzekering lage inkomens

REGIO n Speciaal voor inwoners van Hillegom, Lisse, Noordwijk en Teylingen met een laag inkomen is er de Collectieve aanvullende zorgverzekering 2021 van Zorg en Zekerheid, zo meldt ISD Bollenstreek op de website.

De collectieve aanvullende zorgverzekering kent een aantal voordelen. Naast de korting die Zorg en Zekerheid u geeft, betaalt de gemeente ook een bijdrage aan de aanvullende zorgverzekering. Om deel te kunnen nemen moet je voldoen aan het volgende:

- Je woont in de gemeente Hillegom, Lisse, Noordwijk of Teylingen.

- Jouw (gezamenlijke) inkomen is niet hoger is dan 120% van de voor u geldende bijstandsnorm.

- Jouw vermogen is niet hoger dan de in de Participatiewet genoemde vermogensgrenzen.

- Je bent vanaf 1 januari 2021 ook voor de basisverzekering bij Zorg en Zekerheid verzekerd.