Cijfers rond COVID-19 in Lisse

corona n In week 47 hebben 234 inwoners van Lisse zich laten testen op COVID-19.

Van hen bleken 31 personen besmet te zijn. Er zijn die week geen ziekenhuisopnames of doden gemeld ten gevolge van het virus. In totaal zijn er sinds de corona-uitbraak 535 bevestigde besmettingen in Lisse, 13 ziekenhuisopnames en 5 doden. Deze getallen liggen in werkelijkheid hoger, omdat in de beginperiode nog nauwelijks werd getest op het virus.


In heel Hollands Midden zijn tot dusver in totaal 10.723 mensen getest in de teststraten. Hier kwamen 1961 besmettingen uit naar voren. 29 personen met corona moesten worden opgenomen in het ziekenhuis. Er overleden in deze GGD-regio officieel 23 mensen aan corona. De cijfers van alle gemeenten in Hollands Midden zijn te vinden op eengezonderhollandsmidden.nl.


Zwembad weer opengesteld

lekkage n Het zwembad in sportcentrum De Waterkanten is sinds donderdag 19 november weer open.

Het bad ging 19 juli dicht vanwege herstel van de tegels in de zwembassins en het oplossen van lekkages. De heropening werd toen nog rond 1 oktober verwacht. De sporthal en gymzalen bleven wel open voor gebruik.


Wethouder Jeanet van der Laan gaf donderdag in de commissievergadering Ruimte & Infrastructuur aan dat de herstelwerkzaamheden met betrekking tot de lekkages nog niet zijn afgerond. Er ligt geen duurzame bouwkundige oplossing. De wethouder kon niet aangeven hoelang het nog duurt voor ook de lekkages zijn verholpen, maar ze onderstreepte wel dat alles in het werk wordt gesteld om een nieuwe sluiting te voorkomen.