Afbeelding
Foto:

Leer zelf een band plakken of ketting strak zetten

Hillegom n Als vervoersmiddel is de fiets een begrip in onze Nederlandse samenleving, er zijn meer fietsen dan inwoners in ons kleine land. Voor velen is, zeker in deze coronatijd, de fiets het aangewezen vervoersmiddel.

Vrijdag 4 december van 13.00 – 16.00 uur start Welzijnskwartier met: 'Zelf je fiets leren onderhouden' in het Ambachtenplein van Plein28, aan het Henri Dunantplein 28.

Onder het toezicht van ervaren fietsenmakers leren deelnemers zelf kleine reparaties uit te voeren; bijvoorbeeld het plakken van een band en het strak zetten van de ketting, remblokken controleren of vervangen, de ketting invetten, de versnellingen onderhouden en nog veel meer.

Het werk van de fietsenmaker wordt hiermee niet vervangen, maar het is wel fijn om iets wat je bijna dagelijks of wekelijks gebruikt goed te onderhouden.

De meest voorkomende materialen zijn aanwezig en er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van tweedehands onderdelen of er worden materialen tegen kostprijs aangeboden.

De fiets is voor velen hun mobiliteit maar soms ook moeilijk te onderhouden. Een fiets heeft veel te verduren met de wisseling van de seizoenen en dit eist zijn tol voor wat betreft de onderdelen.

Een lekke band is een van de meest voorkomende uitdagingen. Het regelmatig onderhouden van de fiets resulteert in minder gebreken en langer plezier van dit mooie vervoersmiddel.

De kosten per sessie zijn 3 euro, inclusief een kop koffie of thee.

Voor meer informatie en aanmelding bel of mail Nancy Falken, coördinator Plein28 06-40644805 of via info@plein28.nl.


Kookmaatje: live of op afstand samen eten

Hillegom/Lisse n Samen eten kan zo leuk en inspirerend zijn. Een gezellig praatje en wellicht iets verrassends op het menu.

Kookmaatje biedt uitkomst als er behoefte is om toch gezellig samen te genieten van een lekkere lunch of avondmaaltijd. Dit kan op afstand, beide vanuit de eigen huiskamer, of bij elkaar thuis. Uiteraard met inachtneming van de geldende coronamaatregelen.

Als er wordt gekozen voor het op afstand samen eten, dan wordt er om beurten voor elkaar gekookt en de met liefde bereide maaltijd wordt door degene die kookt bezorgd bij het Kookmaatje óf er wordt een lekker recept uitgekozen en beiden koken op dezelfde dag dezelfde maaltijd. Er kan zelfs voor gekozen worden om tijdens de maaltijd te video-bellen om samen van de maaltijd te kunnen genieten en een mooi gesprek te hebben. Geen idee hoe video-bellen werkt? WelzijnsKompas helpt iedereen op weg die hier gebruik van wilt maken.

Kookmaatje zorgt voor inspiratie, een gezellig moment op de dag en een heerlijke lunch of avondmaaltijd. Neem voor meer informatie contact op met buurtwerker Carlijn French via c.french@welzijnskompas.nl of 0252 757 100. Iedereen die liever nieuwe contacten op doet buiten de Bollenstreek, kan zich aanmelden bij www.eetmee.nl om tijdens het avondeten te video-bellen met meerdere mensen.