Het enthousiaste presentatieduo Herman Schneider & René van der Heijden stelde 45 vragen over Lisse. | Foto: pr
Het enthousiaste presentatieduo Herman Schneider & René van der Heijden stelde 45 vragen over Lisse. | Foto: pr Foto: pr

Veel animo voor Lissese Thuisquiz

Lisse n Carnavalsvereniging De Gaapstokken hield op vrijdag 27 november de allereerste editie van de Lissese Thuisquiz. Een onlinequiz waarbij de kennis van spelers werd getest over het dorp Lisse.

Met meer dan 100 deelnemende teams kunnen De Gaapstokken terugkijken op wederom een zeer geslaagd online event. Met het organiseren van dit soort events willen De Gaapstokken zich volop blijven inzetten voor leuke activiteiten voor de inwoners van Lisse. Eerder dit jaar werden al met succes twee onlinebingo’s georganiseerd. Helaas staat de Nederlandse Kansspelautoriteit onlinebingo’s niet langer toe. Met de Lissese Thuisquiz is het De Gaapstokken wederom gelukt een hoop mensen te enthousiasmeren om mee te doen. Het event werd mede mogelijk gemaakt door verschillende sponsors en dankzij een donatie van Lokaal Fonds Lisse.


Veilig meespelen

Het presentatieduo Herman Schneider & René van der Heijden testte aan de hand van 45 vragen over Lisse de kennis van de spelers. De vragen waren uiteenlopend, waarbij de vereniging ook ruimte bood aan andere lokale verenigingen en ondernemers om een vraag te stellen en zich zo te profileren. Spelers konden hun antwoorden digitaal insturen en zo veilig meespelen vanuit huis. Dit online-event werd net als de thuisbingo's bijzonder goed ontvangen en de organisatie denkt weer volop na over een vervolg en nieuw online-event. Traditioneel carnaval vieren zit er dit seizoen voor De Gaapstokken niet in. Maar op deze wijze blijft de vereniging zich inzetten voor de Lissese samenleving.