Bij de herbenoeming van burgemeester Van Erk was commissaris van de Koning Jaap Smit aanwezig. | Foto: pr
Bij de herbenoeming van burgemeester Van Erk was commissaris van de Koning Jaap Smit aanwezig. | Foto: pr Foto:

Burgemeester Arie van Erk opnieuw beëdigd

Hillegom n Burgemeester Arie van Erk is met ingang van 30 november voor een termijn van zes jaar herbenoemd tot burgemeester van Hillegom.

De beëdiging vond maandagmiddag plaats in het Provinciehuis in Den Haag, ten overstaan van de Commissaris van de Koning, Jaap Smit. De herbenoeming volgt op het besluit van de gemeenteraad, die op 9 juni jl. vaststelde om Van Erk voor opnieuw zes jaar voor te dragen als burgemeester van Hillegom. Hij werd 2 december 2014 actief als kroonbenoemde burgemeester van Hillegom.

Burgemeester Van Erk vindt het bijzonder eervol te om deze tweede termijn als burgemeester van de gemeente Hillegom in te gaan. “Het voelt goed om hier te blijven. Hillegom is een aantrekkelijke gemeente met veel voorzieningen. Er is veel saamhorigheid om dit verder uit te bouwen.”


DE-punten voor de voedselbank

REGIO n Lionsclub Bollenstreek en Lionsclub Warmond Slot Teylingen zamelen in de maand december DE-koffiepunten in voor de voedselbanken in Lisse, Hillegom en Teylingen. Douwe Egberts verzilvert de waardepunten in pakken koffie en doneert deze aan de voedselbank. Vorig jaar leverde deze actie landelijk zo'n 134.000 pakken koffie op.

Ook dit jaar werken de supermarkten weer graag mee. Op meerdere locaties staan herkenbare inzamelboxen waar iedereen DE-punten kan inleveren. Heeft u nog DE-punten liggen in de keukenla, in een trommeltje of blikje? Bij de voedselbank komen mensen die tijdelijk niet zelf hun voedsel kunnen betalen. Met voedselhulp kunnen zij toch een paar dagen per week goed eten en is er ruimte om problemen aan te pakken. Voor velen is koffie belangrijk, maar koffie is duur. En in voedselpakketten zit maar af en toe een pak koffie. Help dus mee! In de hele maand december kun je jouw DE-punten (liefst gebundeld en geteld) kwijt in de inzamelboxen in de volgende supermarkten:

Lisse: AH Blokhuis en Jumbo De Poelmarkt.
Hillegom: AH en Dekamarkt (Henri Dunantplein), Jumbo (Jonkheer Mockkade) en Plus (Palet).

Afbeelding