Afbeelding
Foto: pr

Daltonschool maakt lichtpuntjes voor Hozo

REGIO n De kerstengelen van Stichting Present Bollenstreek zijn vanaf 29 november, de eerste dag van de adventsperiode, op pad gegaan. Met 120 kerstengelen die hun eerste attentie brachten is het nu al een hartverwarmend succes te noemen.

Het is geweldig om te zien dat er zoveel mensen zijn die gedurende vier weken een lichtje willen zijn voor anderen. Daarnaast heeft de stichting een hele mooie samenwerking kunnen verzorgen voor de drie woonzorgcentra van HOZO Hillegom. “Vanuit HOZO kregen we een mail dat ze geen keuze konden maken onder haar bewoners, alle bewoners zouden een lichtje kunnen gebruiken. Zeker in dit jaar”, aldus coördinator van Present Bollenstreek Jarieke Heemskerk. Het zou echter gaan om ongeveer 157 bewoners, erg veel voor individuele Kerstengelen. Omdat Stichting Present Bollenstreek ook deze bewoners wel graag een lichtje wil geven, werd in het persoonlijke netwerk gekeken of leerlingen van een basisschool als kerstengel iets kunnen betekenen. “De Daltonschool uit Hillegom was hier direct voor in. De leerlingen maken nu vier weken lang 157 attenties! Wij zijn heel erg blij met deze toppertjes die al zo jong iets willen betekenen voor een ander. Dat de Daltonschool zo enthousiast mee wilde werken vinden wij echt geweldig! De komende donkere weken voor kerst worden er dankzij alle fantastische kerstengelen dus veel mensen blij gemaakt in de Bollenstreek, waarvoor veel dank!"


Expo 'Huismussen' in bieb

LISSE n Tijdens de eerste lockdown in maart en april hebben BIBkunstenaars een huismussenkwartet gemaakt. De originelen van deze kwartetten zijn nu tot 12 februari in de bieb aan de Koninginneweg 79A te bewonderen.

Er zijn 15 kwartetten verschenen die allemaal een ander aspect van het thuiszitten in beeld brengen: van gezellig bij de haard zitten tot letterlijk tegen de muren opvliegen. De meer dan 1000 kwartetten waren heel snel uitverkocht en zowel in de regio als elders in het land wordt dit spel nog steeds met verve gespeeld. De opbrengst kwam geheel ten goede aan het Rode Kruis.

In de bieb zijn zestig kunstwerkjes van vijftien keer vier mussen zijn te zien en te koop, van 2 december tot 12 februari. Ook deze opbrengst is voor het Rode Kruis. Tevens heeft BIBkunst nog kwartetten bij laten drukken die te koop zijn voor € 5,00. Alle reden om een kijkje te komen nemen in de bibliotheek die gelukkig weer open is.

Afbeelding