Duizenden bloembollen gingen de grond in bij de drie rotondes van de Westelijke Randweg in Lisse. | Foto: pr
Duizenden bloembollen gingen de grond in bij de drie rotondes van de Westelijke Randweg in Lisse. | Foto: pr Foto: pr

Rotondes langs Randweg lenteklaar

Lisse n Tuinmannen van Keukenhof hebben afgelopen week duizenden tulpen, narcissen, hyacinten, muscari, fritillaria, krokussen en alliums geplant op de drie rotondes langs de Westelijke Randweg. De entree van Lisse staat daardoor in het voorjaar weer prachtig in bloei.

Het opknappen van de rotondes is een van de acties uit het convenant tussen Keukenhof en gemeente Lisse. Deze maand worden langs de Westelijke Randweg (N208) ook nog ruim 30 bomen geplant. Lindes, wilgen en acers komen in de plaats van de oude populieren die recent uit voorzorg gekapt zijn op het parkeerterrein van de bloemententoonstelling.


Groen en aantrekkelijk

Keukenhof en gemeente Lisse trekken samen op met initiatieven om de entree van Lisse groen en aantrekkelijk te houden en de biodiversiteit te verbeteren. In 2019 heeft Keukenhof de rotondes bij de Nachtegaal, Lisserbeek en de Keukenhofdreef opgeknapt en beplant met vaste planten en bloembollen. Dit leverde een kleurrijk plaatje op langs de toegangsweg naar Lisse. In de zomer was er een mooie dahliamix te zien en inmiddels hebben deze zomerbloeiers weer plaats gemaakt voor bloembollen die in het voorjaar bloeien.


Myriam Mode Hillegom sluit definitief

Hillegom n Na bijna 32 jaar zal Myriam Mode op 31 januari 2021 definitief haar deuren sluiten.

"Wij hebben met veel plezier de mooiste collecties uit binnen - en buitenland voor onze klanten samengesteld.

Mooie- en minder mooie tijden beleefd, maar de passie voor het vak is altijd gebleven. Vanaf nu hangen al onze winter- en zomerrestanten in de winkel tegen outletprijzen, alles moet weg." Wij danken al onze klanten voor hun trouw en vertrouwen en jarenlange enthousiasme voor onze prachtige winkel.


Dankzij onze klanten hebben ook wij bijna 32 jaar zoveel plezier beleefd aan onze modereis", laten Myriam en haar team weten.

Afbeelding