De ruim opgezette hal me de stellingen. | Foto: pr
De ruim opgezette hal me de stellingen. | Foto: pr Foto:

Stichting RataPlan opent kringloopwinkel nummer 25

HILLEGOM n Kringloopwinkel RataPlan opent 28 december een vestiging aan de Satellietbaan 12. Momenteel wordt druk gewerkt aan de verbouwing om de winkel helemaal om te toveren naar een echte RataPlan winkel.

Het interieur van de kringloopwinkel is gemaakt van gerecyclede materialen en pallets. Het pand biedt ruim 1500 m2 aan winkelruimte verdeeld over twee verdiepingen. Er is een breed assortiment tweedehandse spullen en alle bekende kringloopafdelingen komen aan bod: een kleding- of een meubelafdeling, maar ook een fietsenafdeling met een fietsenmaker voor de kleine reparaties is terug te vinden in de nieuwe winkel. Ook een koffiecorner ontbreekt niet. Naast spullen geeft RataPlan ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een tweede kans. RataPlan heeft als missie betaald werk bieden aan mensen die, om welke reden dan ook, de aansluiting met de reguliere arbeidsmarkt hebben verloren.


Naast kringloopspullen ook werkervaringsplek

In totaal biedt RataPlan momenteel aan ruim 900 mensen een betaalde baan. Daarnaast zijn er nog 392 mensen bij RataPlan aan het werk via een werkervaringsplek, stage of als vrijwilliger. Door een nieuwe winkel in Hillegom te openen kunnen ze meer betaalde werkplekken creƫren. RataPlan werkt samen met Maregroep om het integratieproces van medewerkers te begeleiden. De Maregroep helpt samen met Servicepunt Werk (SPW) mensen bij hun persoonlijke ontwikkeling en re-integratie zodat zij mensen de kunnen begeleiden zodat zij uiteindelijk de stap naar de reguliere arbeidsmarkt kunnen zetten.