Hollandse Duinen vraagt status nationaal park aan

REGIO n Nationaal Park Hollandse Duinen vraagt morgen, woensdag 9 december, de officiële status aan van nationaal park. De statusaanvraag wordt die ochtend aangeboden aan het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Hollandse Duinen kiest als één van de eersten in Nederland voor een toekomst als nationaal park Nieuwe Stijl. Een park dat niet uit één natuurgebied bestaat maar een groot samenhangend landschap omvat: de brede kusstrook van Hoek van Holland tot Hillegom. Een gebied dat begint in zee en loopt tot de laatste landinwaarts gelegen strandwal, met waardevolle natuur, bijzondere landschappen, cultuurhistorie, dorpen, steden en economische bedrijvigheid. De samenwerking van Dunea, Staatsbosbeheer en de provincie Zuid-Holland in de drukste provincie van Nederland kan rekenen op de energie en steun van een brede coalitie die in totaal uit 53 organisaties bestaat.


Ambities waarmaken

Zo wordt het mogelijk de ambities voor het gebied waar te maken die de partners afzonderlijk niet voor elkaar zouden kunnen krijgen: een duurzaam, veerkrachtig en toegankelijk nationaal park dat de waarde van het gebied voor mens, plant en dier versterkt en vergroot.