Kerstviering PCOB afdeling Lisse

Lisse n De gebruikelijke Kerstviering van de PCOB afdeling Lisse die voor dit jaar gepland stond op 10 december, kan vanwege de coronapandemie geen doorgang vinden.

In plaats daarvan vindt er een digitale uitzending plaats via kerkomroep.nl, op 10 december om 15.00 uur. Deze uitzending is te beluisteren via www.kerkomroep.nl, dan Lisse intypen en daarna selecteren op PGL. Als u op de uitzending van 10 december klikt kunt u de uitzending zien en beluisteren. De uitzending zal ook nog geruime tijd na 10 december te beluisteren zijn. De uitzending kan daarnaast via kerstPCOB.swglisse.nl bekeken worden.

Het wordt een ouderwets zanguurtje, kerstliederen afgewisseld met toepasselijke kerst-bijbelteksten. Luisteraars kunnen zelf ook meezingen. Omdat de PCOB-bijeenkomst in oktober over Het Leger des Heils ook niet door kon gaan, is er in deze uitzending ook aandacht voor Het Leger des Heils.


Vaccineren tegen coronavirus

CORONA n Vaccinatie speelt een sleutelrol in het onder controle krijgen van het coronavirus. Zodra de eerste vaccins zijn goedgekeurd, kan de vaccinatie in de eerste maanden van 2021 starten.

Jaap van Delden, directeur van het coronavaccinatieprogramma van het RIVM: "Als zoveel mogelijk mensen zich laten vaccineren, kunnen we de maatregelen afbouwen en stap voor stap terug naar het leven dat we gewend waren.” Als er vaccins tegen het coronavirus zijn goedgekeurd, zijn er niet meteen voldoende vaccins voor iedereen. Daarom worden in de eerste fase kwetsbare ouderen en zorgmedewerkers gevaccineerd. Andere groepen komen daarna aan de beurt. De vaccinatie is gratis en vrijwillig.