Jonge acteurs gezocht

Lisse n Voor een theatervoorstelling op locatie zoekt Jeugdtheaterschool Flores spelers van 12 tot en met 15 jaar! Acteerervaring is niet nodig. De voorstelling speelt voorjaar 2021 op een bijzondere locatie in de Bollenstreek. De repetities vinden iedere zondag van 13.00 tot 15.00 uur plaats in Floralis, Floralisplein 69 in Lisse.

Jeugdtheaterschool Flores (JTS Flores) maakt jaarlijks theatervoorstellingen met de Productiegroepen, bestaande uit jongeren van 12 t/m 24 jaar. In de Productiegroepen worden de leerlingen aangesproken als makerscollectief. Hoe kan de groep gezamenlijk nieuwe voorstellingen creƫren en wat is daarvoor nodig? Elke leerling kan de regie pakken, samen wordt de verantwoordelijkheid voor het maakproces gedragen. De regisseur van JTS Flores coacht de Productiegroepen in het maken en spelen door vragen te stellen en opdrachten te geven. Kijk voor meer informatie op www.jtsflores.nl.

De jongste Productiegroep, voor 12 t/m 15 jaar, maakt een voorstelling op locatie. Hoe kunnen we met een kunstenaarsbril kijken naar de wereld om ons heen? De leerlingen blijven niet binnen de muren van het repetitielokaal, maar gaan juist naar buiten om daar theater te maken. Ze werken toe naar een voorstelling die op een bijzondere plek in Lisse gespeeld wordt. De locatie vormt ook een belangrijke inspiratiebron. Iedere zondagmiddag heeft deze groep twee uur theaterles en aansluitend 45 minuten zangles. De zangles is optioneel, spelers mogen dus zelf kiezen of ze hieraan deelnemen. Jeugdtheaterschool Flores speelde de afgelopen jaren al op bijzondere locaties: museum het LAM Lisse, de atletiekbaan van De Spartaan, de zorgboerderij van Stichting SterkSaam, Speeltuin Marijke, en fysiopraktijk Boot en Broersen. De locatie van dit seizoen blijft nog even geheim.

In de Productiegroep voor jongeren vanaf 16 jaar wordt toegewerkt naar een voorstelling die speelt in een theaterzaal en wordt ingezonden voor deelname aan festivals. Zij werken met een regisseur, maar tijdens het proces komen ook gastdocenten masterclasses geven in onder andere dans en choreografie.