Afbeelding
Foto:

Kinder Kerstvakantiedag

regio n Stichting Actief Beinsdorp houdt maandag 21 december een Kinder Kerstvakantiedag.

Kids van 4 tot en met 2 zijn welkom in Het Eiland in Beinsdorp. Van 13.30 tot 16.00 uur kunnen zie hier kerstkoekjes bakken, slingers met doppinda’s voor de vogels rijgen of een kerstlantaarn maken. Dankzij Stichting Actief Beinsdorp zijn deze activiteiten geheel gratis.

Wel is aanmelden noodzakelijk en dat kan tot 16 december via eiland@maatvast.nl of bel 0252-515142.


Online game-event voor jongeren in de vakantie

REGIO n Welzijnskwartier organiseert twee online game-events voor jongeren. Game op 23 en 30 december mee met online games als ‘Among us’ en ‘Rocket League’.

Bij Among Us staan teamwork en verraad centraal en bij Rocket League gaan deelnemers de strijd aan in het racevoetbalspel. Ook op locaties in de Bollenstreek kan meegespeeld worden. Op 23 december om 19.00 uur is er Among Us en op 30 december 19.00 uur Rocket League. Iedereen vanaf 10 jaar kan meedoen. Stuur een mailtje naar online-events@welzijnskwartier.nl of app naar 06-10704075. Aanmelden kan tot 22 december. Niet meespelen, maar wel kijken? Livestream is te volgen via twitch.tv/ojvteylingen. Bij Nexus in Hillegom (Van de Endelaan 7), De Greef in Lisse (Ruishornlaan 21), Fascinus in Sassenheim (Van Alkemadelaan 14) is ook de mogelijkheid om met anderen op locatie te gamen en te chillen. Ook de jongerenwerkers van de diverse locaties spelen mee. Daarnaast zal er een livestream voorzien van commentaar op groot scherm te volgen zijn op de locaties. Tussendoor zijn er TikTok-filmpjes.


Champions League en MIX toernooi

hillegom n Sportpark “de Zanderij” was onlangs het decor van een Champions League toernooi voor de jeugd van SV Hillegom.

Enkele enthousiaste vrijwilligers hebben met hulp van de jeugdcommissie en de trainers en coaches, de jeugd twee zaterdagen voetbalplezier kunnen aanbieden. 320 spelers verdeeld over 45 teams speelden 180 poulewedstrijden en 135 knock-out wedstrijden en uiteindelijk was er één team de winnaar. "Maar eigenlijk waren alle deelnemers winnaars", laat de organisatie weten. Voor de oudere jeugd spelers stond het MIX toernooi op het programma. Twee spelers kregen een aanmoedigingsprijs en in beide leeftijdsklassen kregen de nummers 1 en 2 ook een prijs. Al met al weer een geslaagde activiteit voor de voetballers van SV Hillegom. Als uitsmijter werden alle trainers en coaches, die alle deze teams begeleiden en bezig houden, nog verrast met een traktatie namens de jeugdcommissie. Op de foto Wout van der Lans.