Het taalpunt kan nog taalvrijwilligers gebruiken om deelnemers beter Nederlands te leren. | Foto: pr
Het taalpunt kan nog taalvrijwilligers gebruiken om deelnemers beter Nederlands te leren. | Foto: pr Foto:

Taalpunt Hillegom tijdelijk verplaatst

Hillegom n Het Taalpunt heeft tijdelijk onderdak gevonden in ontmoetingscentrum Plein 28 aan het Henry Dunantplein.

Normaal gesproken organiseert het Taalpunt activiteiten in de bieb, maar dat is vanwege de coronamaatregelen nu niet mogelijk. In Plein 28 is voldoende ruimte om elkaar op veilige afstand te ontmoeten. Taalpunt-coördinator Anouck de Wringer is blij met de tijdelijke oplossing: “Het is voor Hillegommers die de taal aan het leren zijn zó belangrijk dat ze regelmatig hun taalcoach ontmoeten. Door alle coronamaatregelen zitten mensen meer thuis en komt de ontwikkeling van deelnemers stil te liggen, dat is doodzonde.”

Het taalpunt kan nog taalvrijwilligers gebruiken. In Hillegom woont nog een aantal mensen dat ondersteuning kan gebruiken bij het leren van de Nederlandse taal. Het gaat dan niet om taalles, maar juist om het spreken van de taal. Dat kan coronaproof, door samen met een deelnemer te gaan wandelen of door wekelijks online af te spreken. Vrijwilligers krijgen een training en voldoende materialen en suggesties om mee te werken. Meer weten over taalcoaching? Ga langs bij Plein 28: Anouck de Wringer is hier iedere dinsdag tussen 13.00 en 14.30 uur of mail: taalpunthillegom@bibliotheekbollenstreek.nl.


Feestdagenwens van bezorgers in bijzondere tijden

REGIO n Het hele jaar door wordt de krant netjes bezorgd door de bezorgers van Reclamediensten de Schakel en aan het einde van het jaar krijgt u de kans om de bezorger persoonlijk, in de vorm van een kleine fooi, te bedanken. Een traditie die er dit jaar net iets anders uit zal zien.

Om fysiek contact zo veel mogelijk te beperken, hebben wij dit jaar de mogelijkheid om contactloos te betalen. Daarnaast zullen wij de bezorgers vragen om een mondkapje te dragen wanneer ze bij u aan de deur komen. Mondkapjes zijn door ons verstrekt. Iedere bezorger krijgt een kaart mee met daarop 4 persoonlijke QR-codes. Door een van deze codes te scannen kan er via uw betaalapp een bedrag van € 0,50; € 1,00; € 2,00 of € 5,00 geschonken worden. Werkt de QR-code niet of wilt u een ander bedrag overmaken? Dan mag de betreffende bezorger zijn/haar IBAN-nummer doorgeven. Uiteraard bent u ook vrij om een contante of geen fooi te geven. Uiteraard is het geven van een fooi vrijblijvend! Wel zal de bezorger, die door weer en wind u de huis-aan-huiskrant bezorgt, hier zeer blij mee zijn.

Afbeelding