Juist nu: een bakkie troost in voedselpakketten

regio n Lionsclubs Warmond Slot Teylingen en Bollenstreek zamelen waardepunten in voor de negende Lions-Douwe Egberts actie in december 2020.

Douwe Egberts zet het totaal aantal punten om in pakken koffie welke direct ten goede komen aan de Voedselbanken in Teylingen, Hillegom en Lisse.
Bij de Voedselbanken komen mensen die tijdelijk niet zelf hun voedsel kunnen betalen. Met hulp kunnen zij een paar dagen goed eten en is er ruimte om problemen aan te pakken.

Veel koffiedrinkers sparen DE punten om ze op enig moment te verzilveren voor een cadeau. "Wij zouden het een geweldig cadeau vinden als (een deel van) die punten de komende weken in onze verzamelboxen terecht komen", laat Ico Smit van de Lionsclub weten. "Zo kunnen mensen die afhankelijk zijn van de Voedselbanken in onze regio, juist in deze periode ook genieten van een lekker kopje koffie." Nog de hele maand december staan de kartonnen verzamelboxen bij: AH Sassenheim, AH Voorhout, Plus Voorhout, AH Lisse (Blokhuis), Jumbo Lisse (Poelmarkt), AH Hillegom (Henri Dunantplein), Plus Hillegom (Palet), Jumbo Hillegom (Mockkade), Dekamarkt Hillegom (Henri Dunantplein) en AH Noordwijkerhout (Zeestraat). DE-bonnen per post versturen: Frank Verouden, Mariastraat 36d,2181 VC Hillegom.


Meerlandenfonds steunt 112 clubs

Hillegom/Lisse n De 2020 editie van het Meerlandenfonds kende helaas geen feestelijk evenement, maar gelukkig wel veel verraste vrijwilligers. Wethouders van twaalf gemeenten gingen dit jaar op pad in de regio met een camera om een aantal verenigingen en stichtingen persoonlijk te verblijden met een cheque uit het fonds.

"Ik mis oprecht het persoonlijke contact van het jaarlijkse event met al die vrijwilligers, maar ik vind het mooi dat we hen op deze manier toch kunnen verrassen. Vrijwilligers zijn namelijk onmisbaar voor onze maatschappij.

En misschien in deze periode wel meer dan ooit. Daarom steunen wij die talrijke initiatieven van goede doelen en verenigingen met ons Meerlandenfonds. Zo kunnen zij hun mooie werk blijven doen”, zegt Angeline Kierkels, algemeen directeur van Meerlanden.


Criteria voor bestuur fonds

Het bestuur van het fonds heeft dit jaar bij de aanvragen gelet op degenen, die zich inzetten voor een mooie en duurzame leefomgeving.

Het bestuur let extra op projecten of activiteiten die het milieu bevorderen, het welzijn van mensen vergroot en dit jaar ook op aanpassingen die daarvoor nodig zijn vanuit de maatregelen rondom Covid-19, om deze activiteiten zo goed mogelijk voort te zetten.


Op www.meerlanden.nl staan alle video’s van de wethouders, waarin naast de persoonlijke overhandiging van de cheques ook alle andere verenigingen en stichtingen die een bijdrage uit het Meerlandenfonds hebben ontvangen, voorbijkomen. Dit jaar 112 totaal.


Voor de gemeente Hillegom ging wethouder Jan van Rijn op stap, voor Lisse was dat Kees van der Zwet. De verdeling was als volgt:


Hillegom

Scouting Tjarda Hillegom 765 euro, Stichting Speelotheek: 375 euro, Stichting Hillegom Online: 556 euro, Ontmoetingscentrum Bollenstroom: 583 euro, Vereniging van Senioren KBO: 300 euro en Stichting Julianapark: 517 euro.


Lisse

Zorgboerderij Kasteelhoeve: 1000 euro, Bridgeclub Lisse: 214 euro, Stichting Sterksaam: 875 euro, Lisse Duurzaam: 600 euro, Stichting Scouting Graaf van Lynden: 775 euro en het leveren van een vracht houtsnippers en Voedselbank Lisse 924 euro.